Rekordstigning i antallet af lærepladser

Antallet af lærepladser steg endnu engang i 2022 indenfor bilbranchens områder, viser netop nye tal på området.

Forrige års stigningen i både antal indgåede og igangværende lærepladsaftaler fortsatte i 2022 inden for bilbranchens områder, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I løbet af de sidste 3 år har der været en, først stille, men siden tiltagende, forøgelse af både indgåede såvel som igangværende lærepladser, kulminerende med rekordflotte tal i år 2022.

Igangværende lærepladsaftaler på bilbranchens område

  • År 2020 - 3670 igangværende lærepladsaftaler
  • År 2021 - 3850 igangværende lærepladsaftaler
  • År 2022 - 4393 igangværende lærepladsaftaler

Indgåede lærepladsaftaler på bilbranchens område

  • År 2020 - 941 indgåede lærepladsaftaler
  • År 2021 - 1143 indgåede lærepladsaftaler
  • År 2022 - 1525 indgåede lærepladsaftaler

År 2022 er dermed på mange måder vendepunktet og et paradigmeskifte, for det er særligt her, man ser den markante stigning i antallet af både nye indgåede lærepladser og igangværende.

De sidste 3 års udvikling kan ses i billede-figurerne, hvor de sidste tre års tal indenfor igangværende og indgåede lærepladser på bilbranchens område er opgjort, og de er udarbejdet ud fra tallene fra Børne- og undervisningsministeriet.

Her ses det tydeligt at udviklingen har været støt for fremadgående de sidste år fra 2020 og at 2022 skiller sig særligt ud, som et år hvor der er en meget markant og signifikant fremgang og vækst i både igangværende såvel som indgåede aftaler.  

Det er fantastisk gode nyheder, og det viser, at vores hårde arbejde bærer frugt, og det giver endnu mere blod på tanden for os i branchen til at knokle endnu hårde i vores kamp for fremtidens arbejdskraft og det med at få de unge til at vælge sig en uddannelse til mekaniker. For på trods af fordommene om bilbranchen og det at være mekaniker og på trods af de benspænd, vi indtil videre har mødt fra politisk hånd med manglende fokus og investering i erhvervsuddannelserne - og sådan kunne vi blive ved, for udfordringerne er som bekendt mange - så går det rent faktisk markant og signifikant fremad i positiv retning”, udtaler lærlingekonsulent Lucas Hultgren.   

Personvognsmekaniker er fortsat den største uddannelse i branchen, og mere end to ud af tre af de igangværende lærepladsaftaler er personvognsmekanikere.

Det er bare intet mindre end fantastisk, og det viser virkelig, at vi har fat i den lange ende med vores lærlingekampagne i Dansk Bilbrancheråd, Tun Din Fremtid og vores dertil knyttede lærlingeracingteam Touringcar Academy, hvoraf begge kaster rigtig meget af sig i form af synlighed overfor de unge målgrupper. Se blot på vores enormt succesfulde DM i Skills-stand, vores mere og mere succesfulde og velbesøgte SoMe-profiler samt vores store eksponering i medielandskabet såsom Motormagasinet mv. udtaler lærlingekonsulent Lucas Hultgren og uddyber; 

 2022 har været et fantastisk år for vores lærlingekampagne og koncept, hvor vi virkelig har fået sat turbo på, og jeg kan i al beskedenhed ikke andet end at tænke, at blot nogle af de mange ny mekanikerlærlinge må have set og hørt os på særligt de sociale medier, hvor vi er massivt tilstede og fået inspiration fra os og vores rollemodeller. Og den gode nyhed er, at vi er kun lige begyndt; år 2023 bliver endnu vildere, det tør vi godt love, og vi vil i Dansk Bilbrancheråd som altid være vores ansvar bevidst og gøre vores for at disse fantastiske tal fra sidste år fortsætter.”

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer da kontakt lærlingekonsulent Lucas Hultgren på lth@dbr.dk eller tlf. 30200848.