Regeringen indfører nye skærpede krav om test og isolation ved indrejse

Regeringen har besluttet, at der fra onsdag den 17. februar og frem til 28. februar indføres skærpede krav om test og isolationsperiode ved indrejse til Danmark.

Der er dog, som i foråret, undtagelser, som undtager blandt andet erhvervslivet, som krydser grænsen med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål.

Helt konkret vurdere Dansk Bilbrancheråd, at det for medlemmer, som krydser grænserne med henblik på import af biler, får følgende betydning:

Krav om test:

Dansk Bilbrancheråd vurder, at kravet om test ved indrejse ikke omfatter rejser, hvor formålet er at transporterer et køretøj i forbindelse med import.

Krav om 10 dages isolation

Dansk Bilbrancheråd vurderer, at kravet om selvisolation ikke omfatter de ovenstående importtilfælde, forudsat der medbringes en negativ PCR-test eller antigén, som på indrejsetidspunktet er højest 72 timer gammel.

Samlet set medfører de nye regler altså umiddelbart en mindre byrde for branchen, som det dog er muligt er planlægge rundt om. 

For yderligere kontakt Dansk Bilbrancheråds advokatteam Jesper Juhlin på telefon 22 92 43 99, Lars Ellegaard 20 45 16 33 eller Johanne Berner Hansen på telefon 22 41 51 03