Razzia på Automechanika

Foto: Bo Ericsson, SFVF
Toldere beslaglægger kopidele hos en af udstillerne på Automechanika.

At kopiere reservedele til biler er en milliardforretning. Og det er noget, som mærkes på verdens største eftermarkedsmesse Automechanika, der løber af stablen i disse dage.

Blandt de 5.000 udstillere findes en del, som ikke holder sig tilbage for at udstille kopidele, hvilket myndighederne slår hårdt ned på. Det skriver det svenske Motor-magasinet.se.

- Det er trist at se, at også i år forsøger virksomheder fra Asien at sælge kopier af bildele. Alle de år jeg har besøgt Automechanika, har told og politi været i aktion, siger Bo Ericsson, administrerende direktør for den svenske brancheforening for værksteder, SFVF, til Motormagasinet.se.

Kopier beslaglægges

Forskellige udstillere får lukket deres stande af tolderne og beslaglagt bildele, biltilbehør og andet udstyr. Kvaliteten af de ulovlige dele varierer. Nogle virker ok, mens andre ikke er i orden.

- Nogle dele har bestemt god kvalitet, men det er stadig svært at vide, hvilken oprindelse de har, og om de rigtige licenser er på plads, siger Ulf Stefansson, en advokat hos SFVF, til Motor-magasinet.se.

Ifølge Bo Ericsson ser interessen for kopidelene ud til at være begrænset, men uanset hvad målet er for de asiatiske udstillere på dette års Automechanika, så ser det ud til, at leverandørerne af asiatiske bildele er kommet for at blive i Europa.