Program til temadagen med Motorstyrelsen

Nu ligger det endelige program fast til temadagen med Motorstyrelsen om registreringsafgift og dét at blive selvanmelder. Se programmet her og husk at tilmelde dig til dagen, hvor du også kan blive klogere på, hvordan du bedst undgår kontrolbesøg fra Motorstyrelsen.

Tilmeld dig her.

Den 31. marts 2022 på Syddansk Erhvervsskole (SDE) afholder Dansk Bilbrancheråd en temadag, hvor medarbejdere fra Motorstyrelsen og styrelsens direktør Jørgen Rasmussen vil holde relevante indlæg om forskellige aspekter af registreringsafgiften.

Indholdet vil både være for den rutinerede selvanmelder, og for dem, som påtænker selv at blive selvanmelder og gerne vil høre nærmere om, hvordan man bliver det. Når du er igennem dagen, så vil du have fået ansigt på de personer i Motorstyrelsen, som vi møder i det daglige arbejde, og du vil være bedre rustet til at forstå Motorstyrelsens håndtering af sager om registreringsafgifter og krav til selvanmeldere.

Tilmelding til temadagen er en betingelse for deltagelse, da der er begrænsede pladser. Prisen for hele dagen er kun den beskedne sum, som forplejningen udgør, (hvilket vil blive opkrævet efterfølgende), mens foredrag, sparring og vejledning er gratis. Link til tilmelding findes i bunden af siden og her.

Nedenfor ses programmet i en kort version, og efterfølgende uddybet version.

OBS: Vær opmærksom på, at dagen allerede begynder klokken 8.30 – altså en ½ time tidligere end før nævnt.

Adressen er Petersmindevej 1F, 5000 Odense, og vi skal være i Auditoriet.

Programmet (kort)

Kl. 08.30 – 09.00 Morgenmad og indlæg fra SDE om kursus og efteruddannelse om elbiler ved Jan Geertsma og Jesper Holm,

kl. 09.00-09.10 Velkomst til temadagen ved direktør i Dansk Bilbrancheråd Erik S. Rasmussen

kl. 09.10-09.30 Indlæg ved direktør i Motorstyrelsen Jørgen Rasmussen om samarbejdet mellem Motorstyrelsen og branchen samt relevante fakta om styrelsens opbygning og organisation.

kl. 09.30-10.15 Indlæg om afgiftsreformen ved Clark Henriksen, ”Jura”

kl. 10.15-10.30 Pause

kl. 10.30-11.30 Sådan bliver du selvanmelder - krav, betingelser og procedure ved Helle Madsen og Tina Jakobsen, ”Vejledning og Kontrol”

kl. 10.30-11.30 Indlæg om informations- og vejledningsmuligheder, herunder 1:1 vejledning, ved Helle Madsen og Tina Jakobsen, ”Vejledning og Kontrol”

11.30-12.15 Frokost

kl. 12.15-13.30 Indlæg om værdifastsættelse og dokumentation ved Helle Madsen, Tina Jakobsen og Martin Krægpøth, ”Vejledning og Kontrol” og ”Værdifastsættelse”

13.30-14.15 Indlæg om adfærdsmodel og oversendelse til straf ved direktør Jørgen Rasmussen

14.15-15.00 Eventuelt og afslutning

 

Programmet (uddybet)

Kl. 08.30 – 09.00 Morgenmad og indlæg fra SDE om kursus og efteruddannelse om elbiler ved Jan Geertsma og Jesper Holm

Antallet af elbiler fordrer øgede kompetencer i alle led i autobranchen, herunder ved klargøring, service og reparation. SDE Autovidencenter Fyn har over 12 års erfaring med kurser på el-/hybridbiler, og vil fortælle om de faktuelle uddannelsesmuligheder, som udbydes til hele branchen på SDE. 

kl. 09.00-09.10 Velkomst til temadagen ved direktør i Dansk Bilbrancheråd Erik S. Rasmussen

kl. 09.10-09.30 Indlæg ved direktør i Motorstyrelsen Jørgen Rasmussen

Direktør Jørgen Rasmussen vil berette om styrelsens tanker generelt, samt om samarbejdet mellem Motorstyrelsen og branchen, ligesom han kort vil orientere om Motorstyrelsens opbygning og organisation.

Direktør Jørgen Rasmussen vil være til stede gennem hele temadagen og afslutter i øvrigt også dagen med et indlæg om den adfærdsmodel, som styrelsen anvender i forbindelse med kontroller, samt det aktuelle emne ”Oversendelse til straf”.

kl. 09.30-10.15 Afgiftsreform ved Clark Henriksen, "Jura"

Med implementering af den seneste afgiftsreform i juni 2021, er den ikke længere så ny endda. Til gengæld har vi nu arbejdet lidt med den, og fået en ide om, hvor skoen typisk trykker. Clark Henriksen gennemgår indholdet af det nye afgiftssystem, herunder håndtering af den nye CO2 -baserede afgift, men også nye og ændrede tillæg, fradrag og satser samt andre nyskabelser, som vi skal håndtere efter den seneste afgiftsreform.

kl. 10.15-10.30 Pause

kl. 10.30-11.30 Sådan bliver du selvanmelder - krav, betingelser og procedure ved Helle Madsen og Tina Jakobsen, "Vejledning og Kontrol"

I et oplæg af tre kvartes varighed fortæller Helle Madsen og Tina Jacobsen om, hvordan du bliver selvanmelder, og hvilke krav og betingelser du skal opfylde - herunder om sikkerhedsstillelse. Oplægget kommer også ind på det praktisk forløb i processen mod at blive selvanmelder.

Oplægget vil også kort berører de overordnede principper for, hvordan man bliver selvangiver med ret til at selvangive forholdsmæssig registreringsafgift.

Indlægget afsluttes med en gennemgang af de forskellige informations- og vejledningsmuligheder, som Motorstyrelsen tilbyder i form af trykte vejledninger, hjemmesider mv., men også med mulighed for 1:1 personlig vejledning om et specifikt emne. Det kan eksempelvis foregå via et personligt 1:1 vejledningsmøde med en relevant styrelsesmedarbejder på Teams.

11.30-12.15 Frokost

Vi spiser frokost sammen i kantinen på Odense Tekniske Skole. Opkrævning for frokost og øvrig forplejning bliver, som vanligt, udsendt efterfølgende af sekretariatet i Dansk Bilbrancheråd.

kl. 12.15-13.30 Værdifastsættelse ved Helle Madsen, Tina Jakobsen og Martin Krægpøth, "Vejledning og Kontrol" og "Værdifastsættelse"

I dette oplæg fortæller medarbejderne fra Motorstyrelsen, hvordan man værdifastsætter et køretøj med henblik på senere betaling af afgift.

Foredraget kommer også ind på, hvilken dokumentation man skal sikre sig for sin værdifastsættelse, hvis man vil undgå at afgiften efterfølgende bliver reguleret i en kontrol.

Mon ikke også vi får en status på de nye elektroniske søgbare niveaulister og – forhåbentligt – én gang for alle får begravet diskussionen om, om niveaulisteprisen må eller skal anvendes, hvis den findes.

13.30-14.15 Adfærdsmodel og oversendelse til straf ved direktør i Motorstyrelsen Jørgen Rasmussen

Som afrunding på dagen indtager direktør Jørgen Rasmussen endnu engang scenen, og fortæller om det øgede fokus på kontroltryk, herunder implementering af det risikobaserede pristjek baseret på adfærdsanalyser.

Indlægget vil også komme ind på oversendelse til strafvurdering. Hvad er baggrunden, når Motorstyrelsen oversender en sag til strafvurdering? Og hvad er proceduren – og hvilken (rets)sikkerhed har selvanmelderen?

Det er et emne, der den seneste tid har angivet anledning til en vis debat i branchen.

14.15-15.00 Eventuelt, mulighed for spørgsmål og en kort rundvisning på Syddansk Erhvervsskole.

 

Tilmelding

Du tilmelder dig dette spændende arrangement her: Møde med Motorstyrelsen vedr. vejledningsoplæg om registreringsafgift | Dansk Bilbrancheråd (dbr.dk)

Prisen for arrangementet er kun en beskeden sum til dækning af forplejningen, og betalingen for dette vil efterfølgende blive indkrævet af sekretariatet i Dansk Bilbrancheråd.

Hurtig tilmelding anbefales, da der er begrænsede pladser.

Henvendelse

Dansk Bilbrancheråds advokat i Jesper Juhlin jsj@dbr.dk, tlf. 22924399 eller konsulent Rene Eriksen re@dbr.dk, tlf. 40465561.