Problemer med afhentning af dæk

Dansk Bilbrancheråd har fået adskillige henvendelser angående manglende afhentning af udtjente dæk.

Problemstillingen, som vi har fået fremlagt er, at prisen for vognmanden fra oparbejdningsvirksomhederne, for at komme af med dækkene igen, her pr. 1. september er steget ganske betragteligt.

Efter oplysninger fra vognmændene, er prisen nu så høj for at komme af med dækkene, at gebyret fra styrelsen, for at hente dækkene, ikke længere kan betale for omkostninger til lastbilen og lønnen til chaufføren.

Det har nu den konsekvens, at dækkene ikke bliver afhentet mange steder. Ikke land-faste øer og Sjælland vil nok først blive ramt. Disse virksomheder har sat priserne op, hvilket gør det urentabelt for vognmændene at hente dækkene – og derfor lader de være!

Der arbejdes på en løsning - og ind til da;

Branchen arbejder i fællesskab på at finde en løsning med Miljøstyrelsen.

I mellemtiden er eneste mulighed for jer at fylde en autotrailer godt op og køre den på den kommunale genbrugsplads. Det koster cirka 600 kr.

Lovgivning siger, at man må stable forsvarligt op i højde af 4,2 m. Herved kan vi måske presse de relevante myndigheder, når genbrugspladserne bliver oversvømmet med udtjente dæk.

Slutteligt skal vi gøre opmærksom på, at den omstændighed, at der betales et dækgebyr af nye dæk, IKKE giver værkstederne en afhentningsret. Gebyret i denne sammenhæng er en ”skat”, der anvendes til at betale vognmændene med.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt adm. direktør Erik S. Rasmussen på esr@dbr.dk eller tlf. 40414399.