Porsche dropper sine dieselmodeller

Porsche har produceret varianter af sine sportsvogne med dieselmotor i mange år. Nu er det slut. Fra nu af vil der kun blive produceret elbiler, hybridbiler og benzindrevne biler hos den tyske bilproducent.

Porsche har allerede lanceret en elbil – Taycan – tidligere kendt som Mission E, som forventes klar til salg til næste år. Taycan bliver den første elbil fra Porsche.

Ifølge Reuters siger Porsche-chefen Oliver Blume, at de ikke dæmoniserer diesel, som fortsat vil være en vigtig ”fremdrifts-teknologi”.

– Som producent af sportsvogne har diesel altid spillet en sekundær rolle hos os. Nu er vi nået til den konklusion, at vores fremtid skal være dieselfri udtaler Oliver Blume

VW holder fast

Når man er en del af Volkswagen-koncernen, skal man vælge sine ord med omhu. Selv om Porsche dropper diesel, er der ikke noget, som tyder på, at Volkswagen-gruppen som helhed er klar til at sige farvel til diesel.

Porsche Mission E er en firedørs, firesæders elektrisk sportsvogn, som skal sælges under navnet Taycan.

Porsche investerer mere end seks milliarder euro (45 mia. kr.) i elektrisk mobilitet frem til 2022. Så det ser ikke ud til, at de er helt på linje med resten af VW-koncernen.

Blume siger ifølge Reuters, at Porsche aldrig har udviklet dieselmotorer, og at den verdensomspændende krise som VW blæste i gang med sin "diesel-gate" har skadet Porsches image alvorligt.