Opfølgning på sagen om de gamle fartbøder

Her er en opfølgning på sagen om de gamle fartbøder, som Dansk Bilbrancheråd skrev om for to uger siden, samt rådets nuværende anbefaling.

I Dansk Bilbrancheråds nyhedsbrev udsendt 10. februar 2022 skrev vi om, at en del medlemmer havde modtaget meget gamle bøder på udlejningsbiler, og at flere frygtedes at være på vej.

Det har vi i Dansk Bilbrancheråd desværre efterfølgende kunnet bekræfte var en korrekt antagelse, da vi har modtaget mange henvendelser herom.

I nyhedsbrevet berettede vi i Dansk Bilbrancheråd, at vi have anmodet om at få indbragt en prøvesag for Retten, og at rådet i den forbindelse ville forsøge at indgå en aftale om, at få de resterende sager sat i bero.

Status i sagen er, at prøvesagen endnu ikke er accepteret, og vi derfor ikke har haft lejlighed til at drøfte spørgsmålet om de øvrige sager med anklagemyndigheden.

Betal bøden

Indtil det sker, er vi nødt til at betragte de allerede udskrevne bøder som skyldige, der skal betales inden fristen.

Indtil Dansk Bilbrancheråd har anden aftale med anklagemyndigheden råder vi derfor til, at modtagne bøder betales rettidigt. Bøden skal så til gengæld gemmes med henblik på senere genoptagelse og tilbagebetaling, hvis vi får medhold i prøvesagen.

Under alle omstændigheder bør man naturligvis forsøge at opkræve beløbet hos lejeren.

Så snart den anbefaling måtte ændre sig, informerer vi via nyhedsbrev og hjemmeside.

Henvendelse

Advokat Jesper Juhlin jsj@dbr.dk, tlf. 22924399.