Opfølgning på Motorstyrelsens breve om målenorm

Sekretariatet modtager fortsat henvendelser, om de breve Motorstyrelsen sender til ejere af visse køretøjer. Brevene oplyser om, at køretøjet mangler NEDC2 eller WLTP-norm. Se her, hvorfor der er sendt breve ad to omgange, og hvad henvendelserne handler om.

Som du kan læse her: Motorstyrelsen udsender breve om målenorm, så har Motorstyrelsen tidligere sendt breve ud til bilejere om bilens målenorm, og sekretariatet i beskriver i artiklen, hvilken betydning ændringerne får for de berørte køretøjer. For der var brug for en forklaring på brevene.

Da brevene fra Motorstyrelsen netop skabte stor forvirring, blev udsendelsen af brevene stoppet med henblik på at gøre dem mere forståelige.

Nu er breve opdateret, og de udsendes i disse dage, og derfor modtager bilejere igen breve fra Motorstyrelsen. Budskabet er det samme - at Motorregistreret nu tillader flere målenormer.

Sagen i detaljer

Brevene skyldes, at køretøjer - i en overgangsperiode - er blevet registreret med brændstofforbrug og CO2-udledning efter målenormen NEDC2. Overgangsordningen udløb 31. december 2020. Herefter skulle køretøjer, som registreres første gang, registreres med oplysninger efter målenormen WLTP. 

Motorregistret har tidligere kun været i stand til at håndtere én målenorm, og det har betydet, at nogle køretøjer manglede oplysninger om en ekstra målenorm, mens andre køretøjer var registreret forkert.​

Motorregistret er nu opdateret, så det kan håndtere, at køretøjer er registreret med mere end én målenorm, hvilket er grundet til, at Motorstyrelsen meddeler, at de retter og tilføjer oplysninger om køretøjerne.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer så kontakt Dansk Bilbrancheråds repræsentant i Motorkontaktudvalget, Rasmus Saaby Hansen på tlf. 22924399.