Nyt fra SMVdanmark - SMVdanmark opfordrer politikerne til at underskrive BureaukratiLøftet

SMVdanmark har sendt en henvendelse ud til samtlige kandidater til Folketingsvalget i 2022, hvor de opfordres til at skrive under på #BureaukratiLøftet. Her forpligter de sig på at arbejde aktivt for at reducere offentligt bureaukrati i Danmark. Til gavn for både borgere og virksomheder.

Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke og Mette Frederiksen. Alle fem statsministre har kaldt til kamp mod bureaukrati og regler.

Alligevel vokser antallet af regler og love år efter år. På velfærdsområdet stjæler det mening i arbejdet for de ansatte og tid fra patienter, ældre, handikappede og børn, og der bliver ansat flere administrative medarbejdere på bekostning af varme hænder. I det private erhvervsliv bruger SMV’erne 58 mio. timer på kontakt med det offentlige. Hvert år. Det svarer til 16,5 mia. kr. og 35.000 ansatte.

Noget bureaukrati er naturligvis helt nødvendigt. Men andet er dyrt og overflødigt. Det er afgørende, at vi får sat en grænse for bureaukratiet, så det ikke bliver en hæmsko for både den offentlige og private sektor.  

Derfor har SMVdanmark lanceret en kampagne, som skal hjælpe politikerne med at huske på kampen mod bureaukrati, både i valgkampen men også efter, de er blevet valgt ind i folketinget.

SMVdanmark har sendt en henvendelse ud til samtlige kandidater til Folketingsvalget i 2022, hvor de opfordres til at skrive under på #BureaukratiLøftet . Her forpligter de sig på at arbejde aktivt for at reducere offentligt bureaukrati i Danmark. Til gavn for både borgere og virksomheder.

De opfordres samtidig til at benytte hashtaget #BureaukratiLøftet og til at dele billeder af kampagnens diplom på de sociale medier.

 

Læs mere og se hvilke kandidater der har forpligtet sig