Nyt fra SMVdanmark - Selvstændiges årlige opkrævning til Barsel.dk er på trapperne

I 2021 blev selvstændige omfattet af Barsel.dk, så de har mulighed for at få udbetalt en månedlig kompensation under barsel. Opkrævningen til de selvstændige, der skal betale til ordningen, er nu på vej. Du kan let teste, om du skal betale.

SMVdanmark har gennem flere år kæmpet for bedre barselsorlov til selvstændige, og 2021 blev selvstændige omfattet af Barsel.dk. I midten af september i år får selvstændige den årlige opkrævning. I 2022 er det årlige bidrag på 1.350 kr. 

Men det er ikke alle selvstændige, der skal betale.

Test om du skal betale

Svar på spørgsmålene på billedet til højre og se, om du skal betale. Hvis du skal betale, får du et brev med en opkrævning i din personlige, digitale postkasse.

”Hvorfor skal jeg betale, selvom jeg ikke skal på barsel?”

Det er ikke kun kommende forældre, der skal betale bidrag til Barsel.dk. Folketinget har vedtaget, at alle selvstændige, der opfylder en række betingelser, skal bidrage til Barsel.dk. Det gælder også selvom indtægten som selvstændig stammer fra eksempelvis udlejning af bolig eller royalties. De selvstændige får dermed bedre barselsvilkår.

Mere information

Du kan læse mere om barsel til selvstændige, fx om beregningen af dit resultat som selvstændig, på www.virk.dk/barseldk-bidrag