Nyt fra SMVdanmark - Husk kompensation til virksomhederne i hovedstadskommunerne

De nye tiltag for at begrænse smitten i 17 hovedstadskommuner inkluderer blandt andet en kraftig opfordring til, at virksomheder lader medarbejderne arbejde hjemme, hvis det kan lade sig gøre.

”Jeg er helt enig i behovet for at inddæmme smitten. Men telefonerne vil kime og aflysningerne af frokostordningerne vil vælte ind lige om lidt hos alle dem, der leverer frokostløsninger til virksomhederne i hovedstadsområdet, når de begynder at sende deres ansatte hjem. De har nu brug for yderligere kompensation med det samme,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Jakob Brandt frygter, at en række virksomheder i hovedstadsområdet igen bliver ramt, fordi folk generelt vil holde sig mere hjemme.

”Når regeringen sender et signal om, at man bør begrænse sin omgang med andre mennesker ved ikke at møde ind fysisk på arbejdet, er jeg bange for, at det også vil hæmme lysten til at gå ud på fx cafe, restaurant, frisør m.m. Det vil ramme erhverv, som efter 9 måneder med Corona krisen ikke har mere fedt på kroppen at tære af – blandt andet fordi de stadigt venter på at få udbetalt den støtte, de søgte for måneder siden,” siger han og fortsætter:

”Vi vil gerne opfordre til, at Folketinget nu sørger for, at virksomhederne i hovedstadskommunerne får den kompensation, de har så hårdt brug for. Heldigvis er det muligt under EU-lovgivningen at give mindre virksomheder mere støtte end den, de får i dag. Også i tilfælde af ‘kraftige opfordringer’. Det må og skal regeringen arbejde for nu,” siger Jakob Brandt.