Nyt fra SMVdanmark - Godt med nye lånemuligheder men glem ikke virksomheder uden omsætning

Med en nyt udspil sikrer regeringen tiltag og låneordninger, der giver yderligere 73 mia. kr. i likviditet til de danske virksomheder. Virksomhederne får mulighed for et rentefrit lån af A-skat, AM-bidrag og moms.

“Aftalen fortjener ros. Det er glædeligt, at regeringen nu forbedrer adgangen til likviditet for de virksomheder, der er ramt på omsætningen, men som ikke er ramt hårdt nok til at kunne søge kompensationspakkerne. Denne gruppe får nu en hjælpende hånd i form af bedre likviditet,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Han minder dog om, at regningen skal betales på et tidspunkt.

“En del virksomheder kan få glæde af den gratis likviditet, men alle disse låneordninger hjælper jo ikke dem, der ikke har ret meget moms- eller skattebetaling, de kan låne. De hænger stadig i med det yderste af neglene, og har forsat brug for mere hjælp. Krisen er først overstået den dag, alle lån er betalt tilbage, så virksomhederne har brug for hjælp og vækstinitiativer, der for alvor kan hjælpe dem i gang med deres forretning igen. Det tripper alle de ramte virksomhederne efter,” siger Jakob Brandt.