Nyt fra Replik: Så galt gik det grundet skiuheld og manglende fremtidsfuldmagt

Læs historien om en kvinde, der endte uden bopæl og med gæld efter skiuheld pga. mangel på fremtidsfuldmagt. Det gælder om at sikre sig selv og sin familie bedst muligt.

Dansk Bilbrancheråds samarbejdspartner Replik, der rådgiver og skræddersyer juridiske løsninger til danskerne, oplever eller hører de om mange tilfælde, hvor livet tager en alvorlig drejning, fordi der ikke er oprettet en fremtidsfuldmagt. Blandt andet historien om en kvinde, der endte uden bolig og med gæld efter et skiuheld.

En ung kvinde tog på skiferie og blev ramt af et alvorligt uheld. Det kostede en lang periode i koma, og da hun vågnede igen, var det til en anden virkelighed. En langt værre én, end da hun fuld af glæde rejste på ferie.

Hun stod pludselig uden bopæl og var gældsat, fordi der ikke var nogen, der havde ret til at varetage hendes personlige og økonomiske forhold, mens hun ikke selv kunne. Hendes mor gjorde alt i hendes magt, men måtte i frustration se til, mens livet blev mere og mere vanskeligt for hendes datter.  

Fremtidsfuldmagten kan sikre dig og dine nærmeste, hvis du for en periode bliver sat ud af spillet pga. uheld eller sygdom. Herunder også psykisk sygdom.

Læs blandt andet denne artikel: https://replik.dk/nyheder/fremtidsfuldmagter-en-livline-for-unge-i-en-tid-med-stress-og-psykiske-udfordringer/

Hvorfor skal man have en fremtidsfuldmagt?

Fremtidsfuldmagten sikrer tryghed i familien samt at en af dine nærmeste kan hjælpe dig med dine økonomiske og personlige forhold, hvis du på et tidspunkt ikke selv kan gøre det. Det kan eksempelvis være at råde over dine penge, sælge fast ejendom eller varetage dine interesser i forhold til offentlige myndigheder.

  • Fremtidsfuldmagten giver en eller flere personer efter dit valg mulighed for at sørge for de økonomiske og personlige forhold for dig, hvis du på et tidspunkt ikke selv er i stand til at varetage dine egne interesser – eksempelvis på grund af alvorlig sygdom eller demens. Du gør hermed også livet lettere for dine pårørende.
  • Du undgår at blive umyndiggjort (sker ofte for at lette processer, eksempelvis i forbindelse med salg af fast ejendom)
  • Du undgår, at din formue anbringes og forvaltes efter reglerne i Værgemålsloven.

Henvendelse

Du kan få en gratis og uforpligtende snak hos Replik for at få den rette rådgivning i din situation, hvorefter du kan vurdere, om det er noget for dig lige nu.

Du finder Replik via dette link: https://replik.dk/dansk-bilbrancherad/, hvor du nemt kan komme i kontakt med dem.