Ny trepartsaftale skal sikre flere hænder på arbejdsmarkedet

Flere ledige skal ud på arbejdsmarkedet og gerne i form af voksenlærlinge.

 

En ny trepartsaftale har set dagens lys den 6. oktober 2021. Formålet er at skaffe flere hænder til virksomhederne, og gøre det lettere at finde medarbejdere; fortrinsvis blandt dem, der allerede er ledige.

For at få flere af de ledige hænder ud på arbejdsmarkedet, så er der netop indgået en ny trepartsaftale. 

Blandt et de vigtigste initiativer i aftalen er videreførelsen af den styrkelse, der er af voksenlærlingeordningen ind i 2022.

Det, der helt konkret forlænges, er muligheden for at opnå tilskud til en voksenlærling, der har haft et ledighedsforløb forud for indgåelse af uddannelsesaftalen.

Nemmere at få ledige hænder ud på arbejdspladsen

I 2021 har der været en forsøgsperiode, hvorefter voksenlærlingen kun skulle påvise en ledighedsperiode på 3 måneder, for at give lærepladsen adgang til et tilskud på op til 45 kr. pr. time i hele læreperioden, mod normalt 6 måneders ledighed. Uden trepartsaftalen om forlængelsen, ville denne ordning udløbe til nytår 2021.

Af øvrige initiativer i aftalen ses også et fokus på at foretage et bedre match mellem ledig og virksomhed, at sikre, at de ledige også rent faktisk søger job og tager den ansættelse, de tilbydes, at få flere ledige seniorer tilbage i job og at bistå virksomheder med at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.

I Dansk Bilbrancheråd hilser vi trepartsaftalen velkommen; især i forhold til den forlængede ordning med voksenlærlinge.

 

For nærmere om voksenlærlinge-tilskud m.v. kan juridisk chef, Johanne Berner, kontaktes på jbh@dbr.dk eller tlf. 22415103.

Trepartsaftalen kan ses her: https://bm.dk/media/18767/aftaletekst_trepart_mangel.pdf