Advarselsmeddelelse

Bemærk at du har lov til at se denne intranet-side fordi du har klikket på et link fra et nyhedsbrev.Hvis du vil se mere på intranettet skal du logge ind først.

Ny politisk aftale om arbejdsfordeling

Ny politisk aftale om arbejdsfordeling

Regeringen har, for at afbøde konsekvenserne ved ophør af lønkompensationsordningen, vedtaget en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning. Ordningen er et supplement til de eksisterende arbejdsfordelingsordninger. Der kan ikke etableres forskellige arbejdsfordelingsordninger samtidigt i samme virksomhed.

Arbejdsfordeling er en ordning, hvor medarbejderne, som alternativ til fyringer, deles om den arbejdsmænge virksomheden kan tilbyde. I den tid medarbejderen ikke arbejder, er de ledige og kan modtage supplerende dagpenge. Den nye ordning, der kommer til at gælde for hele det private arbejdsmarked, vil være gældende frem til 31. december 2020, men med mulighed for forlængelse af allerede etablerede ordninger frem til 30. april 2021.

Arbejdsgiveren kan forlange, at der etableres en arbejdsfordelingsordning, men medarbejderne skal dog høres. Medarbejdere som ikke ønsker at indgå i en fordelingsordning, kan afskediges.

Krav

Det er et krav, at ordningen ska være etablereret senest 31. december 2020. Virksomheden skal yde et fast arbejdsgiverbidrag, svarende til 3 G-dage om måneden, pr. medarbejder i ordningen. Bidraget reduceres forholdsmæssigt, hvis en medarbejder ikke indgår i ordningen en fuld kalendermåned. G-dagene skal udbetales sammen med den almindelige løn.

Det er herudover et krav, at tid med ledighed under arbejdsfordeling udgør mindst 20% og højest 50% i gennemsnit.

Større fleksibilitet

For at tilskynde medarbejdere til at acceptere fordelingsordninger, hæves den højeste dagpengesats midlertidigt til 143,50 pr. time eller ca. 23.000 kr. pr. måned. Dagpenge forbrugt under ordningen medregnes ikke i den almindelige opgørelse af dagpengeforbrug, og er derfor uden konsekvenser for medarbejderen, bortset fra den midlertidige lønnedgang i dagpengeperioder.

Ordningen vil også kunne anvendes af ikke-forsikrede personer, som får mulighed for ekstraordinært at melde sig i en A-kasse og indbetale 3 måneds medlemskab pr. måned, hvor der ønskes ret til supplerende dagpenge under en fordelingsordning.

Aftalen indeholder herudover yderligere fleksibilitetsforbedringer i form af bedre mulighed for uddannelse og opkvalificering i ledighedsperioder, lempelse af rådighedskrav mv.

For en god ordens skyld skal vi understrege, at der indtil videre kun er tale om en politisk aftale. Den endelige ordning skal vedtages ved lov, og kan godt ende med at se anderledes ud, end den aftale der her lægges op til. Vi informere nærmere her på siden, når det sker.

For yderligere spørgsmål er I velkommen til at kontakte advokat Jesper Juhlin på telefon 22 92 43 99 eller advokat Johanne Berner på 22 41 51 03