NY BOG: Juridisk håndbog – for bilforhandlere

Johanne Berner Hansen
Advokat Johanne Berner Hansen har skrevet en juridisk håndbog til vejledning ved bilsalg.
Juridisk håndbog - for bilforhandlere

Hvis du er bilforhandler, så kan du nu få hjælp til den juridiske del af bilhandlen i Advokat Johanne Berner Hansens nye ”Juridisk håndbog – for bilforhandlere” (køb den her).

I bogen gennemgår Johanne Berner Hansen Købeloven detaljeret - inklusiv de ændringer, der træder i kraft 1. januar 2022.

Johanne Berner Hansen kommer i sin gennemgang med mange eksempler på bilhandler, der er endt i retten eller Ankenævn for biler og afgørelserne på disse. Dermed bliver det nemt at forstå de faldgruber, som kan være ved en bilhandel, og man bliver som forhandler bedre rustet til at sikre en god handel for både sig selv og for kunden.

Bogen er skrevet af en ekspert i biljura

Mange kender i forvejen Johanne Berner Hansen, da hun er juridisk chef i Dansk Bilbrancheråd, advokat med møderet for Landsretten og managing partner i Din Biladvokat.

Hun har mere end ti års specialiseret erfaring indenfor biljura, og det er på grund af den viden, at hun har skrevet ”Juridisk håndbog”.

”Bogen startede som et ønske om at lave en kort, vejledende kommentar til de forestående ændringer af købeloven. Men det viste sig hurtigt, at hvis jeg skulle skrive sådan en vejledning, så burde jeg også lave en vejledning om mange andre af de juridiske aspekter i en bilhandel, da en sådan ikke fandtes. Derfor endte jeg med at skrive den bog, som jeg altid har ment manglede for Dansk Bilbrancheråds bilsælgende medlemmer,” siger Johanne Berner Hansen.

Bogens opbygning

Bogen består af fem overordnende dele

  • Del 1: Generelle betragtninger
  • Del 2: Typer af køb
  • Del 3: Forskellige former for mangler og bevisbyrde
  • Del 4: Forbrugernes rettigheder i form af mangelsbeføjelser og reklamation
  • Del 5: Enden på det hele – tvistløsning og afslutning

Under hver del er der uddybende kapitler og for at gøre emnerne overskuelige og letlæselige, så er bogen opbygget med løbende opsummerings-afsnit, tips- og tricks-afsnit, ikoner der markerer de forskellige informationstyper samt en afsluttende tjekliste og sider til egne noter.

Indtil videre er bogen eksklusivt tilgængelig for medlemmerne af Dansk Bilbrancheråd Bogen koster kr. 295,- og du kan købe den her. Bemærk, at der er tale om en introduktionspris – Den vejledende udsalgspris bliver 395,- efter nytår.

Har du spørgsmål til bogen, så kontakt Johanne Berner Hansen på jbh@dbr.dk.