Ny airbag griber hovedet som en baseball-handske

Foto: Honda
Tre oppustelige kamre og et net mellem de to yderste, det er essensen af Hondas opfindsomme "baseballhandske-airbag".

Japanske Honda har et højteknologisk og særdeles opfindsomt bud på, hvordan airbaggen, som beskytter i frontale bilkollisioner, kan forbedres. Den nye airbag er ikke mindst effektiv, når to biler rammer hinanden i en skrå vinkel, eller når en bil kolliderer med fx et træ eller en anden genstand.

Det oplyser Hondas amerikanske afdeling i en pressemeddelelse.

Tre oppustelige kamre

Den nye airbag er beregnet til at skulle beskytte de to personer på bilens forsæder. Hvor en normal airbag er opbygget af ét oppusteligt kammer, er der tre i den nye Honda-airbag. Her er et stort centralt kammer og to yderligere kamre på siden, som pustes op, når uheldet er ude. Derudover et net mellem de to ydre airbags, som, når hovedet rammer det, trækker de to airbags sammen og derved reducerer risikoen for, at hovedet glider af airbag’en.

Griber hovedet som en baseball

Sagt på en anden måde så 'griber' denne airbag chaufførens eller passagerens hoved og sørger for, at det lander centralt i airbaggen og bliver der, nærmest på samme måde som en baseballhandske omfavner en baseball, når den gribes. Se video med den nye airbag her.

Til næste år og fremover vil det nye airbag-design blive virkelighed i Hondas amerikansk producerede biler. Der er ikke nogen melding om, hvornår og om Honda-biler i hele verden på et tidspunkt også får den nye baseballhandske-airbag.