Motorstyrelsen fejlretter i Motorregistret og varsler rentestigninger

Med virkning fra d. 14. november 2023 sættes en ny release af Motorregistret i drift.

 

Releasen retter en fejl vedr. beregning af afbrydelsesrefusion for leasingaftaler. Samtidig medfører rettelsen, at kun aktive leasingaftaler vises under "Vis Køretøj". Yderligere har Motorstyrelsen varslet, at renten på forholdsmæssig registreringsafgift forhøjes d. 1. januar 2024.

Forud for realsen var det observeret, at der var hvor der ikke kan trækkes de nødvendige oplysninger til beregningen af afbrydelsesrefusion. Dette er relevant, når leasingaftaler annulleres i samme måned, som køretøjet bliver genberegnet.

Realsen medførte i øvrigt, at der er rettet en fejl, så der kun vises aktive leasingaftaler, under flowet "Vis Køretøj" under Dispensationer og tilladelser. Tidligere har visse bruger oplevet få vist leasingaftaler, der ikke længere var aktive.

Renten på forholdsmæssig registreringsafgift forhøjes 1. januar 2024

Motorstyrelsen har meddelt, at fra 1. januar 2024, ændres rentesatsen for det rentetillæg, som bliver beregnet af restafgiften i forbindelse med betaling af forholdsmæssig registreringsafgift.

Satsen ændres fra 4,4 procent til 5,5 procent.

Motorstyrelsen har på denne baggrund offentliggjort nye skemaer til beregning af forholdsmæssig registreringsafgift.
Beregningsskemaerne kan findes her: Beregningsskemaer

Rentesatsen reguleres halvårligt, næste gang 1. juli 2024.

Motorekspeditionernes åbningstider i julen 2023

Motorekspeditionerne holder åbent fredag den 29. december kl. 9.00-14.00.

Det er muligt at chatte med Motorstyrelsen onsdag til fredag den 27.-29. december. Det er muligt at ringe til Motorstyrelsen torsdag den 28. december kl. 9.00-16.00 og fredag den 29. december kl. 9.00-14.00.

Motorekspeditionernes åbningstider kan findes her: Åbningstider

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt Dansk Bilbrancheråds repræsentant i Motorkontaktudvalget, Rasmus Hjelmer Hansen - på tlf. 22924399.