Michelin producerer 400.000 masker om ugen

Foto: Michelin

Som flere andre af bilbranchens producenter er Michelin i fuld gang med at lægge produktionen om fra dæk til masker og andet udstyr med relation til coronakrisen.
Ti europæiske fabrikker er i gang med produktion. Her en oversigt over de ti Michelin-fabriker, der deltager i produktionen af masker og andet medicinsk udstyr.

  • Tyskland: Bamberg
  • Frankrig: Bourges, La Combaude (Clermont-Ferrand), Golbey, Joué les Tours, Ladoux (Clermont-Ferrand)
  • Italien Alessandria, Cuneo
  • Polen: Olsztyn
  • Rumænien: Zalău

Produktionskapaciteten i Europa vil over de kommende uger blive udbygget via lignende initiativer i Nordamerika.

Også til egne medarbejdere

Siden Covid-19 pandemien startede en global sundhedskrise, har myndigheder og virksomheder verden over kæmpet for at skaffe tilstrækkeligt med værnemidler. For at yde et bidrag i den kritiske situation kaster nu også Michelin sig ind i kampen for at masseproducere masker og visirer.

Vi har allerede sikret os levering af materialer til at producerer 16 million masker af denne type
Florent Menegaux, CEO, Groupe Michelin

Initiativet, der aktiverer dele af Michelins produktionsapparat i kampen mod Covid-19, har to formål. For det første at øge antallet af værnemidler for sundhedspersonale i de respektive lande, hvor produktionen foregår. For det andet at tage vare på sikkerheden og helbredet for Michelins egne medarbejdere i landene, oplyser Michelin i en pressemeddelelse.

400.000 masker om ugen

Når produktionen kommer op i omdrejninger vil Michelin kunne producere op mod 400.000 masker om ugen. Dels fra egne faciliteter, dels i samarbejde med partnere og underleverandører.

Samtidig er Michelin sammen med andre virksomheder engageret i et projekt omkring produktion af genanvendelige, vaskbare masker. Her er målet, at man fra maj skal producere en million genanvendelige masker om ugen - over fem millioner masker ved udgangen af juni. Et antal, der modsvarer over 500 millioner engangsmasker.