Manden bag Ford Mustangs succes er død

Ford Mustang DUB Edition 2011

Amerikaneren Lee Iacocca, der satte Ford Mustang på verdenskortet i 1960'erne og blev en folkehelt, da han reddede Chrysler 20 år senere, er død i en alder af 94. Det skriver adskillige medier heriblandt Washington Post.

Iacocca begyndte sin karriere som ingeniør hos Ford, og var en af foregangsmændene bag udviklingen af den populære Ford Mustang. I april 1964 var Iacocca på forsiden af magasinerne Time og Newsweek sammen med en Ford Mustang. I 2013 var der solgt omkring ni millioner udgaver af den ikoniske bil.

- Firmaet sørger efter nyheden om Lee Iacoccas død. Han spillede en historisk rolle i at lede Chrysler gennem dets kriser og gøre selskabet særdeles konkurrencedygtigt, skriver Fiat Chrysler i en pressemeddelelse, hvor der også står:

- Han var en af de store ledere i vores firma og i hele bilindustrien. Han spillede også en stor rolle på den nationale scene som en filantrop og en forretningsstærk statsmand med høje standarder.

Den legendariske bilmand døde i sit hjem den mondæne bydel Bel-Air i Los Angeles efter at have været syg med Parkinsons sygdom.