Lærlingeoprørets borgerforslag fik desværre ikke nok opbakning

"Lærlingeoprørets" borgerforslag om at investere yderligere 1 promille af Danmarks BMP i erhvervsuddannelserne, fik desværre ikke tilstrækkelig med opbakning. 

Trods flotte 25.642 underskrifter til lærlingeoprørets borgerforslag, så var det ikke nok til at runde de 50.000 underskrifter, som et borgerforslag kræver for at kunne blive taget op i folketinget. 

"Lærlingeoprøret" og borgerforslaget INVESTER I ERHVERVSUDDANNELSERNE blev fremsat af en gruppe unge på erhvervsskolerne for at gøre op med de dårlige forhold på skolerne.

Borgerforslaget gik ud på;

Der skal investeres yderligere én promille af Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) i erhvervsuddannelserne. Pengene skal bruges på tidssvarende udstyr, ordentlige faciliteter og flere kompetencer til lærerne.

Dansk Bilbrancheråd støttede selvfølgelig dette forslag, da rådet er enige i, at forholdene på erhvervsskolerne er for ringe. Der er for få midler til erhvervsskolerne, og det er ét af problemerne i forhold til at rekruttere og fastholde unge på de faglærte uddannelser. 

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt lærlingekonsulent Lucas Hultgren på tlf. 30200848 eller lth@dbr.dk.