Kontrol: Hver anden bilist risikerer bøder eller afgifter

En række bilister skal betale en bøde eller en højere afgift, efter at de blev standset i en kontrol, som Motorstyrelsen gennemførte ved Kolding Storcenter i samarbejde med politiet i sidste uge. Knap halvdelen havde ikke registreret deres køretøjer korrekt eller betalt de afgifter, som de burde.

Udsigt til bøder

Kontrollen afslørede blandt andet, at flere udenlandske bilister ikke havde sørget for at omregistrere deres bil, selv om de bor i Danmark, mens en række bilister kan se frem til en bøde for at have kørt i varebiler uden cvr.nr. og navn på siden.

- Vores oplevelse er, at danskerne generelt gerne vil følge reglerne på motorområdet og betale de korrekte afgifter. Der er dog tilfælde, hvor køretøjet ikke er registreret korrekt, eller der ikke er betalt de afgifter, som der burde, udtaler underdirektør Jørgen Rasmussen, Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fra 1 til 7 styrelser

Ejerne af køretøjer kan orientere sig om reglerne på skat.dk/motor, eller ved at ringe til Motorstyrelsen på tlf. 72 22 15 15.

Motorstyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Læs mere om de syv nye styrelser her.