Kontant betaling giver SMV'er bøvl

Prrisen på en betaling er halveret på 7 år, viser en analyse fra Betalingsrådet. SMVdanmarks virksomheder mener dog, at det er både dyrt og bøvlet at modtage kontanter.

Analysen viser, at prisen for betalinger er halveret over de seneste 7 år.  Blandt andet koster det kun 2,4 kr. pr. dankortbetaling, som den laveste omkostning.

Analysen viser også, at prisen per kontantbetaling var 4,5 kr. i 2016, hvilket er blevet markant billigere i forhold til 2009.

Hver fjerde har problemer med kontanter

SMVdanmarks egen undersøgelse fra slutningen af 2017 tegner et mindre lyserødt billede. Blandt de kontantmodtagende virksomheder er det hele 25 pct., som oplever bøvl og ekstra omkostninger ved at håndtere kontaktbetaling.

”Det giver udfordringer for virksomhederne at tage imod kontanter, og derfor vil ikke alle virksomheder kunne nikke genkendende til, at prisen for kontantbetaling er faldet. Selvom udgifter for håndtering af kontanter er høj for virksomheden, så er det svært at undgå denne udgift, da mange virksomheder er forpligtet til fortsat at tage imod kontanter’, siger Jakob Brandt.

Eksempelvis kan nærmeste bankfilial med mulighed for at aflevere kontanter ligge mange kilometer væk¸ ligesom mange banker i dag kun tager imod sedler og ikke mindst kræver høje gebyr for kontanthåndteringen.

Læs Nationalbankens omtale af analysen.