Koncilium: Vær på forkant, når Miljøtilsynet banker på

Dansk Bilbrancheråds nye samarbejdspartner giver gode råd i det første af en række nyheder, som leder hen til et forløb om ESG-rapportering.

Hvis du også får lidt uro i maven ved tanken om, at Miljøtilsynet banker uanmeldt på døren i morgen, så er du langt fra den eneste. Én måde at være på forkant er gennem en strategisk bæredygtighedsindsats. 

Men hvad har Miljøtilsynet og bæredygtighed overhovedet med hinanden at gøre?, tænker du måske.

Jo, miljø er en central del af bæredygtighed og handler om at vide, hvor meget virksomheden forbruger (energi, varme, affald, materialer, osv.) og udleder (CO2, kemikalier, osv.), så det bliver klart, hvor der kan skrues på knapperne i et miljømæssigt perspektiv.

Økonomiske og miljømæssige fordele

Ved at have en bæredygtighedsindsats og -strategi kan miljø-informationer omdannes til økonomiske vindinger i virksomheden fordi de kritiske briller tages på, når virksomhedens tal gennemgås:

Hvor er forbruget højt?
Hvor kan udledningerne og forbruget nedbringes?
Hvor kan der spares penge?

Og ultimativt: HVAD SKAL DER GØRES for at sænke forbruget og udledningerne, samt nedbringe udgifterne?

Den grund-information som er nødvendig for at kunne besvare ovenstående spørgsmål, er den samme information Miljøtilsynet er interesseret i.

To fluer med ét smæk

Ved at have en god miljøstyring og et (data-)system er den nødvendige information altid klar, når det banker på døren = overholdelse af miljøkrav og regler.

Og ved at se strategisk (og bæredygtigheds-orienteret) på den sammen information kan der skabes en økonomisk og miljømæssigt sundere virksomhed = en mere bæredygtig forretning.

Det er altså to fluer med ét smæk og der er en KÆMPE gevinst at hente - ikke bare i f.m. Miljøtilsynets besøg, men  i f.t. hele virksomhedens drift og konkurrencedygtighed fremadrettet. Det ser vi nærmere på næste gang.

Læs mere om, hvordan du kan komme i gang her: www.koncilium.dk.

Henvendelse

Er du interesseret i Koncilium forløb om ESG-rapportering, som afholdes på den anden side af nytår eller har andre spørgsmål, da kontakt personen bag Koncilium; Hella Vang Thirstrup på tlf. 26727270 eller mail hella@koncilium.dk.

Du kan også kontakte Dansk Bilbrancheråds kommunikationschef Majbrit Berthelsen på tlf. 40184884 eller mb@dbr.dk