Hvor tilfredse er lærepladserne med de tekniske skoler?

Meget – nogen steder; det viser en spritny analyse, som SMVdanmark har foretaget på tværs af alle de fag, som de danske erhvervsskoler udbyder.

Som det fremgår af graf - KLIK PÅ BILLEDE TIL HØJRE

Kan vi se, at der er ekstremt høj tilfredshed med UCRS (Skjern), Campus (Bornholm) og Mercantec (Viborg), og at det står mindre godt til med tilfredsheden omkring samarbejde m.v. på EUC syd og TechCollege (Hvidovre).

Den generelt største kritik af erhvervsskolerne er, at lærepladserne ikke føler sig tilstrækkeligt informeret – og denne kritik går igen på tværs af alle fagretninger. Generelt ligger tilfredsheden indenfor personvognsmekaniker-faget dog i den høje ende i forhold til fx de maritime fag.

Analysen kan forhåbentlig danne grundlag for et endnu bedre samarbejde fremadrettet, idet det nu står klart, hvori samarbejdet er udfordret mellem lærepladser og skoler. Med afsæt i trepartsaftalen fra novemner 2020, hvor skolerne får et større ansvar for at finde lærepladser sammen med lærlingene, forventes der i endnu grad en nu at blive etableret en egentlig dialog mellem skoler og lærepladser.

SMVdanmark har udarbejdet en analyse som du kan læse i sin helhed KLIK HER   

For yderligere spørgsmål kontakt Johanne Berner Hansen på telefon 22 41 51 03