Husk lygterne! - den mørke og regnvåde tid kommer nu

Vi er på vej ind i et halvår med flere mørke timer i døgnet samt et vejr, der ofte er regnfuldt og måske også tåget, det er derfor vigtigt at få tændt bilens lys, hvis du som bilist kører i mørke, regnvejr eller diset og tåget vejr.

Alt for mange biler har lygtefejl

 - Det skaber mange farlige og ubehagelige situationer på vejene, når vi møder bilister, der har glemt at tænde baglygterne på bilen. Det er ikke alle biler, der er indrettet, så baglygterne tænder automatisk, men det er lovpligtigt at have lys både foran og bag på bilen, når sigtbarheden er dårlig. Derfor denne særlige appel til føreren om selv at sørge for at have tændt baglygterne. Det vil gøre det mere sikkert for os alle at rulle på vejene i de mørke måneder, siger Benny Engelbrecht, transportminister.

Så kære bilist, lær din bil at kende så du ved, om baglygterne tænder automatisk på din bil, eller om du selv skal tænde dem manuelt. Hvis du vil være helt sikker på, at der er lys i baglygterne, så kør altid med nærlyset tændt.

Er der gået et pære, så kom trykt ind på dit normale værksted og få den skiftet, så er du helt sikkert med til at øge trafiksikkerheden og til at redde liv.

Dansk Bilbrancheråd organiserer mere end 2.000 frie værksteder - find dit nærmeste værksted på www.dbr.dk