Har du husket ferietillægget?

Husk, at der skal udbetales ferietillæg med maj-lønnen på 1 pct. af lønnen for perioden 1. september til 31. maj, til de medarbejdere, der modtager normal løn under afholdelse af ferie. Timelønnede med feriekonto får ikke ferietillæg, så i forhold til de medarbejdere skal du ikke foretage dig noget.

Ferietillægget er en kompensation til dine medarbejdere, der har ferie med løn. Ferietillægget udgør i alt 1 pct. af lønnen i ferieoptjeningsåret (1/9-31/8), hvoraf en forholdsmæssig del kan udbetales med lønnen for maj måned.

Løbende eller fast udbetaling af ferietillægget

Der er to måder at udbetale ferietillæg på.

Enten udbetales ferietillægget samtidig med, at den dertil svarende ferie begynder – altså hver gang din medarbejder skal holde ferie.

Eller også skal ferietillægget udbetales fast to gange om året:

  • Med lønnen i maj for perioden 1/9-31/5
  • Med lønnen i august for perioden 1/6-31/8

Du kan med fordel vælge at udbetale ferietillægget fast to gange årligt i maj og august, hvis du vil lette de administrative opgaver, der kan være forbundet med udbetaling af ferietillægget.

Medarbejdere, der får feriegodtgørelse i stedet for ferie med løn og ferietillæg

De medarbejdere, der normalt får feriegodtgørelse på 12,50 pct. skal ikke have ferietillæg.

Spørgsmål til feriereglerne

Har du spørgsmål til feriereglerne, kan du kontakte Dansk Bilbrancheråds personalejuridiske hotline – Mille Vollmer tlf. 30 14 52 06, Jesper Juhlin, tlf. 22 92 43 99 eller Johanne Berner, tlf. 22 41 51 03.