Fremtidens skole holder åbent hus på lørdag

Efter mere end 10 års arbejde med projektet slog College360 i Silkeborg dørene op og bød velkommen i mandags. Borgmester Steen Vindum klippede sammen med 5 elever indvielsesbåndet til den nye, innovative skolebygning, der huser de tekniske og merkantile erhvervsuddannelser og EUX.

- Vi er stadig ikke helt i mål. Hver eneste dag sker der noget nyt i og omkring bygningen, hvor detaljer finpudses, og indretningen tager form, men undervisningen er i fuld gang, sagde direktør Henrik Toft, da han bød velkommen.

Auto-elev klippede båndet

For at inddrage eleverne i indvielsen af deres skole, var 5 elever på forhånd blevet udvalgt til at assistere borgmesteren ved en kollektiv snoreklipning. Eleverne var udvalgt sådan, at hver af erhvervsskolens 5 fagområder var repræsenteret.

Således blev Auto repræsenteret af Personvognsmekaniker Kristian Møller Skytte, Business af Camilla Hegaard Hansen fra EUX Business, Håndværk og Design af Klejnsmed Rasmus Thorsø Jensen, Hotel og Restaurant af Gastronom Birk Henry Tornøe Svendsen og EUX blev repræsenteret af Emma Iris Rye Rasmussen, som går på EUX Tømrer. Borgmester Steen Vindum fik salen til at medvirke i en nedtælling, hvorefter det orange bånd med College360 logo blev klippet over.

Ved åbningen i mandags berettede arkitekt Anders Kærsgaard fra Aarstiderne om tankerne bag bygningen.

- Vi har med udgangspunkt i bestyrelsens ønsker tegnet en arkitektonisk markant skole, der som en schweizerkniv kan tilpasses skiftende behov for læring og arbejde med undervisning, en skole, der kan blive en central spiller mellem folkeskole og arbejdsliv og danne de bedste rammer for fællesskab og socialt liv.

Åbent hus lørdag den 25. januar

På lørdag, den 25. januar 2020 slår skolen dørene op for ikke mindre end to arrangementer. Fra kl. 10 – 14 inviteres unge og deres forældre til åbent hus med fokus på de unges uddannelsesvalg. Her kan de opleve erhvervsuddannelserne i de nye rammer og tale med elever, undervisere og vejledere.

Fra kl. 14 – 16 åbner College360 for offentligheden og inviterer alle interesserede til at besøge skolen og få et indtryk af bygningen.