Fransk producent kapper 10.000 km af serviceinterval

Indførelsen af benzin E10 med mere bioethanol får PSA-gruppen til at gå fra 25.000 km til 15.000 mellem service.

- Det er klart en oplysning, som vores medlemmer skal være opmærksomme på – og sørge for at spørge ind til, siger Johanne Berner, juridisk chef, Dansk Bilbrancheråd.

Ændringen har også stor indflydelse for mange nye bilejere, der uden at vide det pludselig skal leve op til de krav, der gælder for "strengt kørselsmønster" (se billedet).

Rammer bredt

Udover standard serviceeftersyn rammer PSA's nye regler også stort set alle tillægsoperationer som fx udskiftning af pollenfilter, kontrol af kølervæske, kontrol af partikelfilter, udskiftning af filtre og tandremskit og vandpumpe.

- De ændrede krav kan have stor betydning for fabriksgaranti og tilknyttede reparationer, siger Johanne Berner.

Der har været 5% bioethanol i benzinen siden 2010, men det er først nu, hvor de 5% forhøjes til 10%, at PSA ændrer betingelserne for henholdsvis "Normalt køremønster" og "Strengt køremønster".

Peugeot Citroën Opel DS Vauxhall

Groupe PSA er en fransk multinational industrivirksomhed der fremstiller biler og motorcykler. PSA er den næststørste europæiske bilfabrikant og står bag mærkerne Peugeot, Citroën og DS, samt Opel og Vauxhall. Koncernhovedsædet er i det 16. arrondissement i Paris.