Ford vil fyre 24.000

 Ifølge den engelske avis Sunday Times forbereder bilproducenten Ford en voldsom afskedigelsesrunde på grund af store problemer med salget på det europæiske marked. Samtidig forlyder det, at Ford vil stoppe produktionen af S-Max, Galaxy og Mondeo.

Ifølge The Sunday Times tabte Ford fra april til juni næsten 470 millioner kroner i Europa. Samme avis skriver, at Ford derfor planlægger en afskedigelsesrunde, hvor op mod 24.000 job kan forsvinde.

Ford er blevet ramt af et svigtende salg af især dieselbiler. Analysehuset Morgan Stanley vurderer, at Ford vil afskedige 12 procent af sine 202.000 ansatte. Hovedparten af disse afskedigelser vil ramme bilproducentens medarbejdere i Europa.

Fords 63-årige topchef, Jim Hackett, er de seneste måneder kommet under stigende pres og bliver kritiseret for, at han ikke kan forklare sin vision for Ford for hverken medarbejdere eller investorer. Finansavisen Wall Street Journal tegnede i august et billede af en topchef, der af investorer og ansatte i Ford bliver karakteriseret som svag.

En svag topchef er der ingen investorer, som bryder sig om. Billedet af en svag topchef sendte sammen med med et dårligt halvårsregnskab i juli Fords aktiekurs på en kraftig nedtur. På blot to måneder er bilproducentens aktie faldet med knap 15 procent.