Første blanket til SERMI-certificeringen klar

Hvis du vil godkendes til at arbejde med sikkerhedsrelaterede informationer og dele, så skal du SERMI-certificeres. Det kan du blive på Teknologisk Institut fra 14. august, men allerede nu er den indledende aftale hertil klar.

De værksteder, der før sommerferien tilkendegav særlig interesse, har allerede fået udsendt den aftale, som skal indgås med Teknologisk Institut for at påbegynde certificeringen.

Vil du også være certificeres, så finder du nu den indledende aftale vedhæftet nederst.

Sådan bliver du SERMI-certificeret

Du kan indsende aftalen til Teknologisk Institut fra mandag den 14. august 2023.

Når Teknologisk Institut har modtaget aftalen, bliver du oprettet i et lukket IT-system, hvori du finder al det øvrige materiale i form af egenerklæring m.v. Det er også i dette system, du skal uploade straffeattester m.v.

Du få tilsendt din adgang til systemet direkte fra Teknologisk Institut.

Om SERMI

SERMI - forkortelsen for Security Related Repair & Maintanance Information - giver dig mulighed for at tilgå informationer og reservedele, der er forbundet med reparationer på og omkring en bils sikkerhedsrelaterede (dvs. tyverirelaterede) systemer. Fra efteråret 2023 kan du kun få adgang, hvis du certificeres hertil. Det er et EU-lovkrav.

Certificeringen skal anvendes til at tilgå data omkring tyveri-relateret udstyr - dvs. nøglekoder, startspærre, visse dele af ECU'er m.v. Er et værksted - og en medarbejder - certificeret, skal bilfabrikanterne give den fornødne adgang, og det vil lette arbejdet på værkstederne og styrke den frie og lige konkurrence.

Teknologisk Institut er den første i Danmark, som er klar til certificere værksteder, og de påbegynder arbejdet fra den 14. august 2023. 

Henvendelsen

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt vicedirektør i Dansk Bilbrancheråd Johanne Berner på jbh@dbr.dk eller tlf. 22415103.