Fair betalingsfrist: Vi har brug for dig

Vil du støtte SMVdanmarks kampagne for en lovbestemt betalingsfrist på MAX 30 dage, så skriv under nu!

Skriv under her for en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage!

Har du ventet 60, 90 eller helt op til 120 dage på at få din betaling? Hvis ikke, så er du heldig, for næsten hver anden SMV er blevet mødt med betalingsfrister på mere end 30 dage.

Det er bare ikke fair

- Alt for mange små og mellemstore virksomheder bokser med kunder, der kræver lange betalingsfrister. Det presser dem på deres likviditet og hæmmer dem i deres vækst. Det er simpelthen ikke FAIR, at store virksomheder bruger de mindre som en gratis kassekredit, siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark .

Støt sagen med din underskrift!

SMVdanmark har samlet mange underskrifter, men vi har også brug for din underskrift.

Skriv under her for en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage!

Underskrifterne bliver ved kampagnens afslutning afleveret til erhvervsminister Rasmus Jarlov for at synliggøre problemet over for Folketinget og vise opbakningen til fair betalingsvilkår samt stille et lovkrav om en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage. Underskrifterne bliver ikke offentliggjort derudover.

Derfor er en lovændring nødvendig

SMVdanmark har søsat en kampagne for at få ændret loven, så betalingsfrister mellem virksomheder maksimalt kan være på 30 dage. For selvom udgangspunktet for betalingsfrister i dag er 30 dage, så indeholder loven et par undtagelser. Parterne kan aftale en længere betalingsfrist, hvis sælger udtrykkeligt har godkendt betalingsfristen, og hvis betalingsfristen ikke er urimelig over for sælger.

Ved en lovændring, så betalingsfrister mellem virksomheder bliver på maksimalt 30 dage, kommer loven til at ligne de regler, der i dag gælder for offentlige kunder.