Vil du være klogere på registreringsafgiften (og hvordan man bedst undgår kontrol) eller vil du være selvanmelder? Så husk at melde dig til temadagen med Motorstyrelsen.
Dansk Bilbrancheråd har i samarbejde med Motorstyrelsen arrangeret en temadag om registreringsafgift og dét at være/blive selvanmelder, læs mere her.
Temadagen er torsdag d. 31. marts 2022 klokken 8.30 i Auditoriet på Syddansk Erhvervsskole (SDE), Petersmindevej 1F, 5000 Odense.
Prisen for arrangementet er kun dagens forplejningen, og betalingen vil blive opkrævet efterfølgende.
Men du skal selvfølgelig tilmelde dig, da der er et begrænset antal pladser.
Antallet af elbiler fordrer øgede kompetencer i alle led i autobranchen, herunder ved klargøring, service og reparation. SDE Autovidencenter Fyn har over 12 års erfaring med kurser på el-/hybridbiler, og vil fortælle om de faktuelle uddannelsesmuligheder, som udbydes til hele branchen på SDE.
Direktør Jørgen Rasmussen vil berette om styrelsens tanker generelt, samt om samarbejdet mellem Motorstyrelsen og branchen, ligesom han kort vil orientere om Motorstyrelsens opbygning og organisation.
Direktør Jørgen Rasmussen vil være til stede gennem hele temadagen og afslutter i øvrigt også dagen med et indlæg om den adfærdsmodel, som styrelsen anvender i forbindelse med kontroller, samt det aktuelle emne ”Oversendelse til straf”.
Med implementering af den seneste afgiftsreform i juni 2021, er den ikke længere så ny endda. Til gengæld har vi nu arbejdet lidt med den, og fået en ide om, hvor skoen typisk trykker. Clark Henriksen gennemgår indholdet af det nye afgiftssystem, herunder håndtering af den nye CO2 -baserede afgift, men også nye og ændrede tillæg, fradrag og satser samt andre nyskabelser, som vi skal håndtere efter den seneste afgiftsreform.
I et oplæg af tre kvartes varighed fortæller Helle Madsen og Tina Jacobsen om, hvordan du bliver selvanmelder, og hvilke krav og betingelser du skal opfylde - herunder om sikkerhedsstillelse. Oplægget kommer også ind på det praktisk forløb i processen mod at blive selvanmelder.
Oplægget vil også kort berører de overordnede principper for, hvordan man bliver selvangiver med ret til at selvangive forholdsmæssig registreringsafgift.
Indlægget afsluttes med en gennemgang af de forskellige informations- og vejledningsmuligheder, som Motorstyrelsen tilbyder i form af trykte vejledninger, hjemmesider mv., men også med mulighed for 1:1 personlig vejledning om et specifikt emne. Det kan eksempelvis foregå via et personligt 1:1 vejledningsmøde med en relevant styrelsesmedarbejder på Teams.
Vi spiser frokost sammen i kantinen på Odense Tekniske Skole. Opkrævning for frokost og øvrig forplejning bliver, som vanligt, udsendt efterfølgende af sekretariatet i Dansk Bilbrancheråd.
I dette oplæg fortæller medarbejderne fra Motorstyrelsen, hvordan man værdifastsætter et køretøj med henblik på senere betaling af afgift.
Foredraget kommer også ind på, hvilken dokumentation man skal sikre sig for sin værdifastsættelse, hvis man vil undgå at afgiften efterfølgende bliver reguleret i en kontrol.
Mon ikke også vi får en status på de nye elektroniske søgbare niveaulister og – forhåbentligt – én gang for alle får begravet diskussionen om, om niveaulisteprisen må eller skal anvendes, hvis den findes.
Som afrunding på dagen indtager direktør Jørgen Rasmussen endnu engang scenen, og fortæller om det øgede fokus på kontroltryk, herunder implementering af det risikobaserede pristjek baseret på adfærdsanalyser.
Indlægget vil også komme ind på oversendelse til strafvurdering. Hvad er baggrunden, når Motorstyrelsen oversender en sag til strafvurdering? Og hvad er proceduren – og hvilken (rets)sikkerhed har selvanmelderen?
Det er et emne, der den seneste tid har angivet anledning til en vis debat i branchen.
Har du spørgsmål, så kontakt advokat Jesper Juhlin jsj@@dbr.dk eller på tlf. 22924399.