Fejlmeddelelse

En Tesla er ikke så slem som tysk rapport konkluderer

En nylig undersøgelse fra det tyske IFO-institut konkluderer, at det er ”værre for klimaet at køre Tesla, end det er at køre en dieselbil.”

En særdeles opsigtsvækkende konklusion, som viste sig ikke at holde vand. Et af problemerne med konklusionen er, at den angiveligt baserer sig på gamle tal for, hvor strømmen kommer fra. Altså om der er tale om strøm fra eksempelvis vindmøller eller et kulfyret kraftværk. Dette strømmiks ændrer sig hele tiden i takt med, at alternative energikilder som vindmøller og solceller vinder frem.

Sort strøm

Angiveligt er strømmen for eksempel betydelig mere "sort" i Tyskland end herhjemme, hvor en større del af strømmikset er fra alternative energikilder. Uanset hvor strømmen kommer fra, så stak IFO's konklusioner helt af fra, hvad mange andre internationale undersøgelser har fundet frem til de senere år.

Her et link til IFO’s konklusion.  

Her et link til en artikel, der går i rette med IFO-undersøgelsen

Og her et link til det danske Klimarådets undersøgelse Hvor klimavenlige er elbiler sammenlignet med benzin- og dieselbiler? 

Her et link til en "regnemaskine" hvor man selv kan lege med forskellige forudsætninger for hvor meget CO2 en bil udleder.

Masser af læsestof at blive klogere på. Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at elbilen er kommet for at blive.