Din lærling som rollemodel!

Har du en lærling? Så sørg for at få ham/hende til at blive rollemodel gennem Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) rollemodelindsats! Så er du med til at sikre fremtidens arbejdskraft!

Manglen på arbejdskraft er isoleret set branchens og vores værksteders største udfordring, og frem mod 2030 alene estimeres det, at vi kommer til at mangle hele 100.000 faglærte hænder.

Vi ved efterhånden alle sammen, hvor afgørende kampen for at få flere unge mennesker ind i branchen er, og hvor vigtigt det er, at vi får langt flere unge til at tage sig en uddannelse til mekaniker; præcis som vi arbejder på i Tun Din Fremtid-kampagnen, hvor mange af jer i form af jeres lokalforeninger har valgt at støtte op, hvilket er fantastisk - TAK FOR DET!

MEN der er ét afgørende initiativ mere derude, som vi må og skal have fundet en masse lærlinge til, for det er virkelig et projekt med en kæmpe betydning og effekt, nemlig Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) rollemodelindsats. Projektet går kort ud på, at I tilmelder en lærling. Lærlingen bliver uddannet igennem EEO’s kurser, og så snart lærlingen er klar, bliver jeres dygtige mekanikerlærling sendt ud til forskellige skoler for at holde oplæg sammen med andre lærlinge fra forskellige brancher for at inspirere de unge til at tage sig en uddannelse til mekaniker og fortælle om alle de mange spændende ting, der er ved at være mekaniker!

EEO’s rollemodelindsats er finansieret direkte af staten. Alle udgifter bliver betalt og refunderet, der er lønkompensation, og det drejer sig om ganske få timer om måneden, hvor I skal udlåne jeres lærlinge til de lokale skoler i området, men til gengæld er I med til at sikre både branchens og jeres egne værksteder den nødvendige fremtidige arbejdskraft! Samtidig med at I får en langt dygtigere lærling, der får en masse sociale skills til brug overfor kunder mv.

Indtil nu har vi kun 1-2 mekanikerlærlinge på landsbasis til at inspirere unge skoleelever til at blive mekanikere, og det er naturligvis slet ikke nok!

Henrik Hansen, næstformand i Dansk Bilbrancheråd, håber, at flere værksteder vil opfordre deres lærlinge til at blive rollemodeller;

Det er mit meget store håb, at I vil tale med jeres dygtige lærlinge ude på de enkelte værksteder om dette initiativ. For det er virkelig et godt projekt, som vi ved virker, og som vi kan se har en kæmpe effekt af på unges valg af uddannelse.

Det giver jo sig selv, når branddygtige mekanikerlærlinge står i øjenhøjde ude på de enkelte skoler og i klasselokalerne og taler direkte med de unge selv om alle de fantastiske ting, der er ved at blive mekaniker – ja, så går det rent ind, fordi de unge kan identificere sig med afsenderens gode budskab."

Vi håber meget, at I vil støtte op om projektet og vil hjælpe os med at få en masse dygtige og inspirerende mekanikerrollemodeller derude lokalt til vores skoler. Det eneste I skal gøre er at gå ind på nedenstående link, hvor man kan tilmelde sig som lærling hurtigt og nemt, og ellers kan man altid skrive til vores lærlingekonsulent på lth@dbr.dk, så vil han være behjælpelig.

Læs langt mere om initiativet på følgende link og/eller se de væsentligste punkter nedenfor: https://eeo.dk/vejentil/vejentileud-dk/

For at blive rollemodel skal din lærling:

  • Være i gang med eller have færdiggjort en EUD eller EUX.
  • Være mellem 17 og 28 år.
  • Have stor faglig stolthed.
  • Holde oplæg for elever i 7.-10. klasse mindst én gang om måneden i dagtimerne.
  • Deltage i en træningsweekend på Sjælland eller i Jylland (se datoer nederst på siden).
  • Være rollemodel i minimum 3 måneder. Det er muligt at holde pause en periode, hvis du har travlt eller skal på ferie.

Som rollemodel får din lærling:

  • Professionel træning i præsentationsteknik og storytelling. 
  • Træning i at holde oplæg for en forsamling.
  • En unik mulighed for at inspirere unge, der snart skal vælge ungdomsuddannelse.
  • Kompetencer lærlingen kan skrive på CV'et.
  • Et netværk blandt andre unge fra EUD og EUX.

Som virksomhed får man:

  • Lønkompensation for alle de timer lærlingen bruger på skolebesøg.
  • En lærling, der reklamerer for sit fag og sin arbejdsplads.
  • En lærling, der er trænet i at holde oplæg foran en større forsamling.
  • En motiveret og engageret lærling med en stor faglig stolthed.

EEO tilbyder lønkompensation svarende til timelønnen samt dækker transportudgifter. 

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, kontakt her lærlingekonsulent Lucas Hultgren på mail: lth@dbr.dk eller tlf. 30200848.