Det må du give dine ansatte til jul

HO HO HO - Nu nærmer den søde juletid sig - og dermed også tiden for indkøb af julegaver til dine medarbejdere.

I den anledning er det værd at huske, at SKAT har regler for hvor meget en julegave må koste, uden at medarbejderen skal beskattes af gaven.

Til jul må du give en julegave til en værdi af op til 800 kroner, uden at medarbejderen skal beskattes - hvis du i årets løb har givet andre gaver for 300 kr.

1.100 kroner om året

En medarbejder kan som hovedregel kun modtage gaver og mindre personalegoder for op til 1.100 kr. om året (inkl. moms) uden at betale skat, men der er nogle særregler. 

Julegaven på højst 800 kroner tæller med i de 1.100 kroner, som en arbejdsgiver kan give gaver for på et år, uden at medarbejderen skal beskattes.

Du må give julegaver helt op til 1.100 kr. under særlige omstændigheder

Det betyder i korte træk, at du godt kan give en julegave til 800 kroner, selvom du måske tidligere på året har givet medarbejderen en anden gave til en værdi af 300 kroner. Men din medarbejder vil blive beskattet, hvis du tidligere på året har givet en gave til 400 kroner og derudover også giver en julegave til 800 kroner.

Hvis du ikke har givet andre gaver i løbet af året, må du gerne give en julegave til 1.100 kr. uden at medarbejderen beskattes.

Hvis du vælger at give et gavekort, der ikke er specificeret til en bestemt vare, så er der en væsentlig risiko for, at gavekortet bliver anset som løn (og ikke en gave) - og så er der fuld skattepligt. 

Kilde: SKAT hvor du også kan læse alle reglerne om beskatning af gaver.