Dansk Bilbrancheråds repræsentantskabsmøde 2023

Morgensang foran LEGOLAND Hotels and Conference

Fredag d. 30. september afholdte Dansk Bilbrancheråd repræsentantskabsmøde i Billund på LEGOLAND Hotel & Conference, hvor det allestedsnærværende Lego-tema passe til dagens hovedfokus om at tiltrække unge til branchen, der synes det er sjovt at arbejde med hænderne og bygge noget op.

Legoklodserne i gangene mellem konferencesalene på LEGOLAND Hotels & Conference vidnede om, at årets repræsentantskabsmøde blev afholdt lige ved siden af Legoland. Det var en fin ramme til dét, som fyldte meget på repræsentantskabsmødet 2023 - nemlig at branchen mangler unge, som er dygtige med hænderne og kan skabe funktionelle løsninger ud af - til tider - små enkeltdele.

Repræsentantskabsmødet blev i år afholdt af sekretariatet, da ingen lokalforening havde jubilæum. Derfor var det adm. direktør Erik S. Rasmussen, som foran et græskarklædt Conference-center bød velkommen og sang for til morgensangen. Herefter gik den faglige del af mødet i gang. 

Fokus på lærlinge

Til mødet fyldte tiltrækningen af lærlinge meget. Dansk Bilbrancheråd sponserer kampagnen Tun Din Fremtid, hvilket også flere lokalforeninger samt tre større grossister også netop har indgået aftale om.

Tun Din Fremtids kampagne indbefatter støtte til racing-teamet Touringcar Academy, hvor unge lærlinge og kører bliver udviklet gennem racing. Kampagnen tæller nu to biler - en i DS3 Cuppen og en i TCR -serien.

Vigtigst af alt, så er der tilknyttet en håndfuld lærlinge til bilerne, hvilket skaber indhold til de sociale medier og gør opmærksom på muligheden for at blive mekaniker. 

To nye til bestyrelsen

På mødet var der valg til hovedbestyrelsen. 

Fra Sjælland blev Steen Kielstrup valgt ind og fra Jylland blev Kristian Andersen valgt ind. De erstatter henholdsvis Steffen Olsen og Steffen Amdi Petersen. 

Da Steen Kielstrup tidligere var suppleant til hovedbestyrelsen blev Jakob Halkjær i stedet valgt ind. 

Ud over valget til bestyrelsen, så forløb repræsentantskabsmødet uden de store afbrydelser, og diskussionerne var fåtallige. 

Den faglige del af mødet sluttede med, at DBR Midtjylland inviterede til næste års møde, hvilket bliver afholdt i Herning fredag d. 27. september 2024.

Den sociale del af mødet blev afrundet af et indlæg af Lars Brygman efterfulgt af networking.

Henvendelse 

Har du spørgsmål eller kommentarer da kontakt kommunikationschef Majbrit Berthelsen