Bruger-adgang til Motorregistret kræver snart MitID Erhverv

Med virkning fra den 1. november 2023, kræver det MitID Erhverv at logge på Motorregistret med systembruger-adgang. Hvis virksomheden fortsat bruger NemID, vil virksomheden ikke have adgang til Motorregistret.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har oplyst, at flere virksomheder, der bruger Motorregistret (systembruger-adgang), ikke er gået fra NemID-medarbejdersignatur til MitID Erhverv.

MitID Erhverv blev lanceret 12. oktober 2022 og erstatter NemID medarbejdersignatur. Alle virksomheder har fået besked om ændringen med Digital Post og skal fremadrettet bruge MitID Erhverv, hvis de har medarbejdere, der skal agere digitalt på vegne af virksomheden. NemID medarbejdersignatur kan i en overgangsperiode, indtil den 31. oktober 2023, fortsat benyttes.

I overgangsperioden spærres NemID medarbejdersignatur ikke, når virksomheden overgår til MitID Erhverv. Ingen risikerer derfor at blive lukket ude.

Også andre selvbetjeningsløsninger rammes

Det er ikke kun adgang til Motorregistret, der kræver MitID Erhverv. Indførelsen medfører også, at andre digitale selvbetjeningsløsninger løbende vil ophøre med kunne tilgås med login via NemID. 

Vi skal derfor anbefale, at du hurtigst muligt overgår til MitID Erhverv fra NemID-medarbejdersignatur, da du ellers risikerer ikke at kunne digitale selvbetjeningsløsninger, herunder Motorregistret.

Du kan læse nærmere om overgangen fra NemID-medarbejdersignatur til MitID Erhverv her:
Overgang fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer så kontakt advokatfuldmægtig, Rasmus Hjelmer Hansen på tlf. 22924399