Brandfarlige BMW'er tilbagekaldes

BMW tilbagekalder plug-in-hybrider på grund af en potentiel farlig produktionsfejl og standser samtidig leveringen af nye biler. Det skriver tyske Auto Motor und Sport.

I alt 4.460 berørte biler

Modeller omfattet af tilbagekaldelsen er ifølge det tyske medie BMW 3-serie, 3-serie Touring, X1, X2, X3, X5, 2-serie Active Tourer, 5-serie, 5-serie Touring, 7-serie og Mini Countryman. I alt 4.460 køretøjer er berørt på verdensplan.

Læs også: Ford tilbagekalder Ford Kuga Plugin Hydrid

Svejseperler

Auto Motor und Sport skriver, at problemet kom for en dag, da interne kontroller afslørede, at i perioden fra 13. marts til 6. august blev en såkaldt svejseperle fra svejsningen i højspændingsbatteriet ikke fjernet, som det var hensigten. I sjældne tilfælde kan svejseperlen forårsage en kortslutning, hvilket igen kan føre til brand i batteriet. Der er dog endnu ikke meldt om brand eller tilskadekomne.

Tilbagekaldelsen kommer blot få dage efter Ford blev tvunget til at tilbagekalde plug-in hybrid version af Kuga, efter en brand opstod i højspændingsbatteriet i et par tilfælde. Kortslutninger og brande i lithium-ion-batterier i hybrid- og elbiler er problematiske, da de udsender giftige gasser og er svære at slukke. 

BMW fraråder, at man lader sin hybridbil op, indtil fejlen er udbedret.

115 biler herhjemme

Af de i alt 4460 biler berørt på verdensplan, befinder 115 sig i Danmark.

- Vi har cirka 115 biler, som er berørt. Kun en af bilerne er udleveret til en kunde, som allerede er blevet informeret. De resterende er på lager eller hos en forhandler, så der er mere tale om et leveringsstop end en tilbagekaldelse, oplyser Mette Lolholm, pressechef hos BMW Danmark til Ekstra Bladet.