Bøder og fuld afgift til varebiler og mandskabsvogne

Foto; Motorstyrelsen

Denne gang var Motorstyrelsen kørt til Sydsjælland og Falster for at kontrollere varebiler, og også her blev der uddelt bøder. Som ved de andre kontroller i denne måned manglede mange varebiler de lovpligtige oplysninger på siden af deres varebiler.  Enkelte virksomheder skal også betale fuld registreringsafgift af deres mandskabsvogne, fordi vognene blev brugt til privat kørsel.

Boserup Nord og Syd

Motorstyrelsen gennemførte kontrolaktionen sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på rastepladserne Boserup Nord og Boserup Syd ved Holmegaard udenfor Næstved samt på pendlerparkeringspladsen ved Ønslev nord for Nykøbing Falster.

Bøden er på 5.000 kroner

Cirka 17 procent af bilisterne, der blev stoppet ved kontrollen, kørte i varebiler, der ikke havde virksomhedens cvr-nummer og navn synligt på siden af bilen. Det udløser en bøde på 5.000 kroner. En mindre gruppe bilister kørte privat i mandskabsvogne, som ikke må bruges til privatkørsel. Derfor skal virksomhederne nu betale registreringsafgift af mandskabsvognene, der ellers er fritaget for registreringsafgift.
- Det er godt, at cirka 70 procent af de bilister, vi har stoppet ved denne kontrol, overholder de gældende regler. Men desværre så vi her, som ved flere tidligere kontroller, at nogle virksomheder glemmer at skrive cvr-nummer og virksomhedens navn på deres varebiler, udtaler Jørgen Rasmussen, underdirektør i Motorstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Manglende afblænding af vinduer

Motorstyrelsen arbejder desuden på en ny vejledningsindsats om reglerne for mandskabsvogne.
De øvrige rapporter ved kontrolaktionerne på Sydsjælland og Falster handlede blandt andet om manglende afblænding af vinduer i varebiler, privatkørsel med flex-taxa samt forkert registrering af autocamper.

Under fire tons

Alle varebiler på gule plader og med en tilladt totalvægt under fire tons skal have synligt cvr-nummer og virksomhedsnavn på bilen. Der er desuden en række krav om fx placering, bogstavstørrelse, kontrastfarve m.m., som oplysningerne på bilen skal leve op til. Virksomhederne kan læse mere om reglerne og kravene til de påførte oplysninger i Motorstyrelsens brugervejledning eller kontakte Motorstyrelsen på 72 22 15 00, hvis de er i tvivl om reglerne.