Bliv SERMI-certificeret inden 1. august

Interessen for at opnå en SERMI-certificering er stor - og våbenkapløbet om at "være først" har raset i Motormagasinet. Men der er ingen grund til panik. Dansk Bilbrancheråd forventer i samarbejde med Teknologisk Institut - på opfordring af Dansk Bilbrancheråd og AUTIG - at kunne tilbyde certificering inden 1. august.

Vil du gerne have styr på din SERMI-cetifiering hurtigst muligt, så kan Dansk Bilbrancheråd oplyse, at rådet forventer Teknologisk Institut er klar om kort tid, så dit værksted kan blive certificeret i Danmark inden 1. august. Der er derfor ingen grund til forhastet at benytte sig af udenlandske certificeringer. 

Er SERMI nødvendigt?

Der er ingen tvivl om, at det vil være nødvendigt på den lange bane at opnå en certificering indenfor SERMI, for kunne klare sig i konkurrencen med andre værksteder - men med den bilpark, der er aktuelt, er det langt fra alle, der har nøde at sikre sig en plads allerforrest i køen til at blive certificeret. 

Dansk Bilbrancheråds primære fokus i forhold til SERMI er - og har hele tiden været - at sikre, at der etableres et nationalt akkrediteringsorgan, der kan varetage opgaverne med at certificere værksteder og disses medarbejdere. 

For at sikre uafhængighed har Dansk Bilbrancheråd i samarbejde med AUTIG opsøgt Teknologisk Institut, der netop nu ansøger om at blive godkendt i Danmark til at certificere værksteder. Teknologisk Institut har overfor rådet bekræftet, at de fornødne krav til instituttet er opfyldt, herunder i forhold til uafhængighed m.v. 

SERMI-informationer på dbr.dk's intranet

Rådet arbejder p.t. på en SERMI-univers på intranettet med en Q&A, der løbende vil blive udbygget. Q&A'en forventes offentliggjort inden 1. juli 2023. 

Det første værksted i Danmark er nu certificeret via det svenske akkrediteringsorgan Treffco - men det er en uholdbar situation at forlade sig på udenlandske aktører.

Derfor er rådet i tæt dialog med Teknologisk Institut for at kunne melde etableringen ud hurtigst muligt - og dermed sikre, at så mange som muligt kan blive certificeret inden 1. august. 

Hvordan gør jeg?

Er du interesseret i at komme på listen over værksteder, der ønsker certificering hurtigst muligt, så du er klar inden 1. august, så send en mail til Johanne Berner, jbh@dbr.dk