Bilsalget slog rekord i august

Der har været rigtig travlt hos bilforhandlerne i august. Hele 20.693 nye personbiler fik nummerplader på, hvilket er 35% mere end sidste års salg i august på 15.301 biler og 25% over juli ’18.

Det rekordstore salg i august (højeste augustsalg nogensinde) skyldes såvel den generelt store interesse for at anskaffe ny bil samt naturligvis i høj grad, at der den 1. september trådte nye regler i kraft for test af biler, den nye såkaldte WLTP-test. Det sidste har betydet at de fleste af bilerne på forhandlernes lager samt de sidste biler med den hidtidige test-norm, fra fabrikkerne har skullet leveres/registreres.

Usikkerhed i 2017

Året har efter 8 måneder resulteret i 157.894 nye personbiler, hvilket er en stigning på 2,3% holdt op mod sidste års salg på 154.318 i den tilsvarende periode. Der er altså tale om et rekordhøjt bilsalg og det minimale efterslæb på 2-3%, der har været på året indtil nu, er nu vendt til et lille plus.

 - Når vi sammenligner med sidste år, er det naturligvis vigtigt at huske, at sidste års salg i august var præget af usikkerhed omkring bilafgifterne, som blev det store diskussionsemne i slutningen af måneden. Det ændrer dog ikke ved, at både august i år og bestemt også de foregående måneder af året, har været absolut tilfredsstillende – vi er oppe på et rekordhøjt antal, udtaler Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Tilbagegang for de mindre

Den overordnede tendens er, at danskerne fortsætter med at rykke over i lidt større – og typisk sikrere – biler i 2018.

- Vi ser fortsat, at danskerne køber lidt større biler – flere har fået mulighed for at rykke et nummer op i bilstørrelse for de samme penge efter bilafgifterne er blevet sat ned de seneste år. Det betyder blot at køberne i Danmark nu i højere grad anskaffer sig biler, der passer bedre til deres behov, og at vi nærmer os europæiske bilstørrelser. Heldigvis kan det som oftest ske uden at gå på kompromis med miljøet, da mange af de større biler fås i modeller, der er ganske brændstoføkonomiske, udtaler Gunni Mikkelsen.

Top 3

Volkswagen blev igen det mest solgte mærke efterfulgt af Peugeot og Renault.

På modelniveau er Nissans Qashqai førende i august med et salg på 920, Peugeot 208 kom ind på en 2. plads med 786 og på 3. pladsen kom Citroëns C3 ind med 686 solgte biler.