Bilsalget faldt markant i januar

Mens det samlede salg af personbiler faldt med 12,4 procent i januar måned, går det frem for både elbiler og plug-in hybridbiler. 

I januar i år blev der solgt 18.761 nye personbiler, hvor der i samme måned sidste år blev solgt 21.312 biler. Det svarer til et fald på 12,4 procent.

Det oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Med udsigt til en afgiftsstigning

Hos De Danske Bilimportører peger de på flere faktorer, som er udslagsgivende for det stækkede bilsalg. Bilsalget var højt i slutningen af 2019, og det mener organisationen kan have flyttet kunder.

Derudover blev der sidste år solgt mange biler i begyndelsen af året, idet der var udsigt til en afgiftsstigning i april 2019, hvorfor salget var højt i årets første måneder.

Desuden peger de på, at debatten om bilafgifter heller ikke kan afvises at have haft en negativ indflydelse på bilsalget i januar 2020. Nogle mærker har også haft en lang leveringstid, det kan også have haft en effekt, mener bilimportørerne.

- Salget af personbiler er faldet i forhold til januar 2019, og det skyldes dels, at januar i 2019 var meget høj, samt at nogle af ordrerne kan været flyttet til slutningen af 2019, som var rekordstor, udtaler Gunni Mikkelsen, direktør, De Danske Bilimportører.

Dobbelt så mange elbiler

Hvor det generelle salg for personbiler er faldet i januar i år sammenlignet med samme måned året før, går det anderledes med salget af elbiler. Faktisk er der solgt dobbelt så mange elbiler i januar i år, sammenlignet med januar 2019. Helt konkret er der i januar 2020 solgt 530 elbiler mod 258 elbiler i januar 2019.

Hos De Danske Bilimportører mener de, at det er afgørende, at Folketinget snarest sikrer de langsigtede rammevilkår, således at udviklingen kan fortsætte de kommende år.

Plug-in hybridbiler har også solgt godt i årets første måned. I januar 2020 har 773 plug-in hybridbiler fået nummerplade på, hvor det kun var tilfældet for 432 plug-in hybrider i januar 2019.