Bilproducent undersøger snyd med motorer

Det mulig snyderi drejer sig Panamera- og 911-motorer. Her en 911 R fra 2017.

Porsche har sat en intern undersøgelse i gang af mulig snyd med motorerne i blandt andet Panamera og 911.

Så ud som om

Dieselgate blev den skandale kendt som, der tog fart for cirka fem år siden, og hvor det kom frem, at flere bilproducenter havde snydt med blandt andet softwaren på mange dieselbiler, så det så ud, som om de udledte færre skadelige partikler, end de reelt gjorde.

En af bilproducenterne, som blev dømt i sagen, er tyske Porsche, og nu tyder en del på, at en ny skandale kan være under opsejling for den tyske bilproducent. Det skriver Autocar.co.uk.

Software og hardware-ændringer

I hvert fald har Porsche iværksat en intern undersøgelse af mulig manipulation med benzinmotorer, som er blevet brugt i Panamera og 911-modeller produceret mellem 2008 og 2013. Angiveligt skulle der være foretaget software og hardware-ændringer på motorerne, efter de er blevet typegodkendt af Tysklands transportmyndighed, KBA.

Ændringerne skulle angiveligt have haft til formål at manipulere med udstødningsgasserne fra motorerne i stil med de metoder, der blev brugt på dieselmotorerne i den meget omfattede dieselskandale. En skandale, som blev særdeles kostbar for ikke mindst VW Gruppen med milliarderstatninger til utilfredse bilkøbere og fængselsstraf til ledende medarbejdere.

Har underettet myndighederne

I en offentliggørelse bekræfter Porsche over for det tyske medie Handelsblatt, at de har iværksat den interne undersøgelse af den mulige snyd med software og hardware i motorerne.

- Vi har fundet nogle få indikationer på mulig snyd, lyder det fra Porsche.

Porsche understreger, at de "proaktivt" har informeret Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), som den øverste tyske trafikmyndighed hedder og derudover, anklagemyndigheden i Stuttgart samt de amerikanske myndigheder om det potentielle snyderi.