Bilforhandlernyt uge 50

Efter et par uger ved vigende interesse i form at besøgende på Bilbasen fik offentliggørelsen af det nye afgiftssystem interessen til at stige igen, og der var godt 700.000 besøgende forbi Bilbasen i sidste uge.

Afklaringen af afgifterne fik en lang række forhandlere til at aktivere deres annoncer af elbiler og plug-in hybrider. I sidste uge blev der sat over 30 VW ID3 til salg, over 35 Audi e-tron og der kom over 40 nye Tesla 3 annoncer. På tre måneder er udbuddet af brugte elbiler til salg over fordoblet, og nu er der godt 1.600 brugte elbiler til salg på Bilbasen. I samme periode er antallet af plug-in-hybrider steget med 40%.

Det står også klart, at ændringer i afgifterne for nye biler, der træder i kraft på fredag, ikke har medført massive prisjusteringer fra forhandlernes side.

I korte træk: Der var 700.000 besøgende i uge 50. Det er en lille stigning i forhold til uge 49. Udbuddet steg til 56.400 forhandlerbiler, liggedagene steg med én dag til 56 dage, og antallet af prisrettelser – omkring 2.300 stk – faldt i antal, men steg i nominel værdi.