Bilforhandlernyt uge 39 - få almindelige brugte biler og flere el-biler til salg.

Bilinfo
Det danske bilmarked i tal for uge 39
Det danske bilmarked i tal for uge 39

Mens markedsnoterne fra AUTOproff for uge 39 indikerer samme udvikling som beskrevet i sidste uge, så er der på udbudssiden af de elektriske biler virkelig sket noget i de sidste to uger.

Efter at antallet af udbudte nyere elbiler faldt massivt i august og de første tre uger af september, så bliver der virkelig sat nyere elbiler til salg i et stort antal. Alene i sidste uge steg udbuddet med godt 250 enheder, og det på trods af, at der samtidig blev solgt et tilsvarende stort antal.

I starten af næste uge kommer månedsrapporten for september, men allerede nu kan vi afsløre, at såvel omsætning som prisudvikling fortsætter på et højt niveau.

I korte træk for uge 39:  

Der var 701.000 besøgende i uge 39, og interessen holder et stabilt højt niveau. Udbuddet steg yderst marginalt til 51.300 biler i alt, liggedagene er på 52 dage i snit. Der var 2.028 prisrettelser med 7.772 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 39, 2021:

 

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 110, en del over niveauet for uge 38 (stigning på ét procentpoint), og udbuddet af B2B biler er faldet med yderligere ét procentpoint i forhold til sidste uge til indeks 96.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje det vil sige både ind og ud af Danmark.

Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el-biler på auktionerne. Det mærkes tidligere, at der udleveres færre nye biler, og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt.

Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.