Bilforhandlernyt uge 24 - Brugtbilmarkedet mister moment

Samlet viser nøgletallene, at det moment som brugtbilmarkedet havde i foråret er ved at mindskes. Indtil videre ligger omsætningen på brugtbilmarkedet over 2020, men de seneste uger aktiviteter er ikke på samme niveau som i marts, april og de første uger af maj. Det hænger sammen med, at udbuddet af relevante biler er stærkt begrænset, og dermed sænkes brugtbilmarkedets samlede konkurrenceevne. Det hjælper ej heller, at priserne på brugt biler er høje i øjeblikket.

Som i de foregående måneder er det fortsat elbiler og plug-in hybrider, der relativt set har den største interesse hos bilkøberne, og isoleret set er nyere plug-in hybrider fortsat lige så søgte som de mest populære elbiler.

I korte træk for uge 24: Der var 691.000 besøgende i uge 24, og dermed er besøgsniveauet fortsat højt. Udbuddet faldt marginalt til 52.600 forhandlerbiler, liggedagene er på 56 dage i snit. Der var 2.303 prisrettelser med 7.227 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 24, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Uge 24 har der igen været godt gang i B2B salget. Ved en nærmere analyse af hvem, der performer på udbudssiden er det tydeligt, at der er nogle der begynder at have svært ved at udlevere biler. Vi forudser derfor, at de kommende måneder vil blive præget af et lavere udbud af traditionelle ”trade in” biler fra nyvognsforhandlerne. Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 108, hvilket er samme niveau som ugen før, og udbuddet af B2B biler er steget i forhold til sidste uge til indeks 106. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

Der er fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 135 for den forgangne uge.