Bilforhandlernyt uge 23 - stadig højt tempo

Der er fortsat et højt tempo for aktiviteterne på brugtbilmarkedet, specielt for elbiler. Men ældre Euronorm VI diesel-biler har også en interesse.

Der er indtil videre ikke overordnede tegn på, at aktiviteterne på brugtbilmarkedet falder i tempo. Det drejer sig i særdeleshed for elbilerne, og i en vis udstrækning også for plug-in hybriderne.

For elbilerne gælder det, at alle typer og prisklasser bliver efterspurgt på et højt niveau. For plug-in hybridernes vedkommende er det biler fra 200.000 til 400.000 kr, der sælges. De dyrere plug-in hybrider stiger marginalt i liggedage.

De høje brændstofpriser har desuden medført, at søgninger efter nyere dieselbiler er steget i de seneste tre uger, og der bliver nu solgt flere dieselbiler - især Euronorm VI - end tidligere.

I korte træk

Der var 668.000 besøgende i uge 23. Udbuddet stabiliserede sig på 48.700 biler i alt, liggedagene er nede på 39 dage i snit. Der var 1.055 prisrettelser med 7.119 kr i snit i nedsættelse. Antallet af biler, der bliver sat op i pris, holdt et højt niveau.