Bilforhandlernyt uge 18 - Fortsat solidt moment i brugtbilmarkedet

Selv om nøgletallene samlet for april måned var en anelse bekymrende, så holder brugtbilmarkedet fortsat et solidt tempo.

Der blev igen i uge 18 solgt mange elbiler, og antallet af dem falder på trods af et højt antal nyoprettede elbiler fra forhandlerne.

Liggedagene er i snit fortsat under 39 dage i gennemsnit, og der blev igen i sidste uge rettet et højt antal biler op i pris. En tendens der er accelereret gennem de seneste seks uger. Det interessante er her, at liggedagene ikke påvirkes af prisstigningerne. 

Det er dog bekymrende i en alt andet lige betragtning, at der er så få relevante nyere brugtbiler til salg. Det er især biler under 24 måneder fra første indregistrering, der er udfordret på udbuddet. Og det er ligeledes vanskeligt at se, hvordan nyere brugtbiler med den alder skal tilflyde markedet i de kommende måneder.

I korte træk

Der var 732.000 besøgende i uge 18. Udbuddet holdt sig på 49.900 biler i alt, liggedagene er nede på 39 dage i snit. Der var 1.207 prisrettelser med 7.209 kr. i snit i nedsættelse. Antallet af biler, der bliver sat op i pris, holdt et højt niveau.