Bilforhandlernyt uge 10 - Solide nøgletal vidner om høj aktivitet

Forhandlerne fortsatte med at skærpe deres prisprofiler i uge 10, hvor der blev reguleret det hidtil højeste antal biler for en uge i 2021. Og det virker, alle nøgletal indikerer høj aktivitet på brugtbilmarkedet. Interessen var grundlæggende høj med over 730.000 besøgende på Bilbasen i løbet af ugen.

Det er dog bekymrende fra en markedsanalytisk tilgang, at udbuddet svinder ind for fjerde uge i træk, og vi nu nærmer os det laveste antal udbudte biler i flere år. Især når efterspørgslen fortsat er så høj.

I uge 10 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. I alt er næsten 94% af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 92 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90,5.

Det generelle prisindeks er i 97,7. Der blev rettet næsten 2.800 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 388 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler.

I korte træk: Der var 728.000 besøgende i uge 10, dermed holdt interessen for brugte biler fortsat et højt niveau. Udbuddet faldt marginalt til 56.100 forhandlerbiler, liggedagene holdt niveau med 57 dage i snit. Der var tæt på 2.800 prisrettelser med 8.115 kr i snit.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 10 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset ligger på samme niveau som i sidste uge på indeks 106. Udbuddet af B2B biler i den forgangne uge er steget yderligere på niveau med niveauet før Corona på indeks 100. Det virker som om, at der er kommet gang i udleveringen igen af nye og brugte biler til forbrugerne.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker hver uge en stigende interesse for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor oppe i indeks 117 for den forgangne uge.